søndag 15. oktober 2017

Tida går, oktober 2017

De to første ukene i oktober er historie. Den første del av andre høstmåned har vi lagt bak oss. Tida tikker og går, litt for fort syns jeg. Onsdag kveld 4. oktober var strålende måneskinn. Dagen etter var fullmåne. Kolsåstoppen lå opplyst i det flotte måneskinnet.

Kolsåstoppen

Dagen etter, på torsdag, vant våre fotballgutter stort over San Marino i VM- kvalifiseringen. De vant også over Nord Irland, men de klarte ikke å kvalifisere seg for VM neste år, de hadde tapt for mange kamper.

De vant over San Marino

Været har som vanlig vært varierende her i området, men vi hadde noen dager med sol og fint vær. Forrige fredag var fint vær med klar kveldshimmel, men noen pussige skyer begynte å vise seg ut på kvelden.

Kveldshimmel

Søndag for en uke siden hadde jeg besøk til lunsj. To damer hadde vært på trimtur og kom direkte hit fra turen. De hadde med en hund som egentlig Henrik passet, men nå ble han med damene. Hunden heter Zingo, og er mye større enn hunden vi er vant til, Janis. 

Zingo

Jeg har sett en del fotballkamper siste uke, det har vært VM- kvalifisering til neste år. VM 2018 skal gå i Russland, men som nevnt må vi dessverre bare se de andre nasjonene kjempe om de gjeveste plassene. Men Island fulgte jeg nøye med. De forundret alle med å komme til EM for to år siden, der de kom helt til kvartfinale. Europa trodde ikke sine egne øyne. Nå kjempet de for å komme til VM neste år. Jeg satt spent og så overføringen i TV fra Island. De måtte vinne siste kampen, og det gjorde de 2-0 over Kosovo.

Island har kvalifisert seg til VM


Island er tidenes minste nasjon som skal delta i Russland i VM 2018. At dette er en sensasjon er ikke rart, husk at på Island bor bare 334 000 mennesker. Det er ikke til å tro at de kan komme så langt i
fotball når vi tenker må alle millionene andre har å plukke idrettsmenn fra. På stadion i hovedstaden Reykjavik, Laugardalsvöllur, var tilskuerne selvsagt elleville.

Et mirakel har skjedd

Spillerne skal selvsagt berømmes, men hovedtreneren må nevnes. Heimir Hallgrimsson er en 50 år gammel tannlege som fortsatt praktiserer innimellom. Han har vært med på hele denne reisen og eventyret til de islandske spillerne. Han har hatt som prosedyre før kamper å møte fansen på puben, der har han fortalt om hvordan taktikken skulle legges opp før kamper. Men til dags dato har ingen av fansen røpet en eneste detalj før de gikk på kamp. Det har selvsagt tannlegen stolt på, og det viser samholdet til islendingene.

Trener og tannlege

Denne sensasjonen at Island skal spille i Fotball- VM er nesten ikke til å tro. Hvordan det går der er ikke godt å si, men uansett er bare kvalifiseringen et mirakel. Nesten ikke til å tro. Vi får ønske dem lykke til. Jeg må få med at min farmor var islandsk, derfor er dette for meg også morsomt.

Lykke til

Onsdag hadde jeg besøk av to som kom til middag etter jobb. Studenten er hjemme for tiden og har praksis på et sykehus. Henrik tok seg tid til en middag her, han hadde bestilt stekt laks. Det ble servert med tilbehør. Kjekt med besøk.

Studenten på besøk

Som kjent er jeg svært opptatt av været, det blir nøye sjekket hver morgen. I går, som var lørdag, lå skodden helt nede i dalbotnen, men det ble ganske fint vær utover dagen.

Lørdag morgen

I dag er søndag 15. oktober. Vi er som nevnt halvveis i oktober 2017. Det er kun to og en halv måned til jul. Ingen tvil om at tiden flyr. Ser vi ut på landskapet er høsten kommet langt. Vi er halvveis i høst månedene. Det er blitt kjølig, samt en og annen regnbyge. Men vi må være glad for det når vi ser de fæle brannene i California. Det er en stor tragedie for den som rammes og mister alt.

Søndag og høstmorgen


  

 

 

  

       

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar