lørdag 21. oktober 2017

Oslo i høstfarger, oktorber 2017

Jeg hadde en stund tenkt på og dra inn til Oslo for å se hovedstaden i høstfarger. Da jeg hadde fortalt det til en i familien, fikk jeg det rådet å spasere en tur i Slottsparken. Det rådet fulgte jeg, tok buss inn til byen og ruslet inn i parken på samme sted der jeg hadde gått tur i sommer. Nå la høsten sine farger rundt stien. Bladene lå strødd på bakken.

Høst

Jeg spaserte oppover til statuen av dronning Maud, men porten bortenfor den var stengt. Der hadde vi gått sist jeg var her og skulle se Dronningparken. Derfor tok jeg veien over slottsplassen, så på statuen til hest på slottsplassen og passerte vaktene.

Dronning Maud

Rytterstatuen på Slottsplassen


Gardistene på vakt

Jeg rundet hjørnet på slottet og gikk litt tilbake, passerte flotte trær og så bort på statuen av dronning Sonja som satt på steinen. Sist var hun omgitt av grønt, nå av høstfarger.

Staselige trær

Sonja i bakgrunnen

Jeg ruslet tilbake og tok en runde videre i Slottsparken, så på trærne, så kom jeg til statuen av kronprinsesse Märtha. Det var litt av en dame. Synd at hun døde så tidlig.

Fra parken

Kronprinsesse Märtha

Jeg spaserte ut fra Slottsparken som virkelig tok seg fint ut i høstfarger. Nå ville det smake med en kaffe og noe søtt. Jeg spaserte til Pascal som lå rett nedenfor. Det ble en herlig kaffepause.

Høst ved slottet

Fra Pascal

Jeg spaserte videre, og svinget oppover Karl Johan. Jeg tok bilde fra paradegaten, og fra Stortinget, høsten hadde lagt sitt preg overalt.

Fra Karl Johan

Ved Stortinget

Nå møtte jeg en fra familien som kom fra jobb, men fra et møte som ble holdt i byen. Nå ruslet vi videre, passerte de store krukkene med høstblomster. Det står mange av disse i gågaten ved Stortinget. 

Høstblomster

Vi spaserte til Strøget og gikk inn på Angst, nå ble det pause. Da fikk jeg se bilder fra turen han nettopp hadde vært på til Kina. Flotte bilder. Etter pausen gikk vi videre til neste sted der også Janis får komme inn. Nå kom nestemann også, der pratet vi og jeg takket for de tre pakkene med te de hadde med fra Kina. Jeg er som kjent glad i te. Det ble en hyggelig høstdag i Oslo.

Pause

Til neste sted kom Janis

Janis har adgang her

Gave fra Kina



 

 






 

 



 


   


 

   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar