onsdag 18. oktober 2017

Madonna,en verdensberømt artist, del 1, oktober 2017

Jeg tror at de fleste, både yngre og eldre kjenner til Madonna. En kvinne med ben i nesen som med hardt arbeid kom seg til toppen. Hun er både verdenskjent og rik. Sist jeg nevnte henne var da jeg skrev om genier, Madonna ligger over gjennomsnittet til oss vanlige, hun har 140 i IQ. Det har nok gitt henne en fordel.

Madonna

Madonna Louise Ciccone ble født i 1958 i Michigan, USA. Hun vokste opp i Detroit- forstaden Rochester Hills. Hun ble født som nr. 3 i en barneflokk på 6. Faren var av italiensk ætt, moren var av fransk ætt. Den ene av oldemødrene var fra Ukraina. Hennes mor, som også het Madonna, døde da Madonna var 5 år gammel. Hun døde av brystkreft.

Sammen med moren

Madonna viste tidlig interesse for musikk. Hun spilte piano og danset ballett. Hennes foreldre var katolikker, og barna fikk en streng oppdragelse. Av skoler gikk hun også på den katolske St. Andrews.

Barnebilde av Madonna

Fra skoletiden 

Da faren giftet seg igjen, nå med hushjelpen, dro Madonna til New York. For å skaffe seg penger jobbet hun som modell, og hun solgte smultringer på Times Square.

Faren og stemoren

Madonna utdannet seg også som danser, og startet sin dansekarriere i New York på slutten av 1970- tallet. Madonna dro videre til Paris og var med i showet til discostjernen Patrick Hernandez. Her var hun med på å starte bandet Breackfast Club. I starten spilte Madonna trommer, men ble fort vokalisten.

Spilte trommer

Men ble snart vokalist


I 1980 dannet Madonna sitt eget band: Emmenon, men forkortet navnet senere til Emmy. Men Madonna hadde andre planer også. Hun debuterte med singelen: Everything i 1982, gjennom
bruddet kom i 1984 med albumet: Like a Virgin.

Bandet Emmy
 
Gjennombrudd i 1984

I april 1985 dro Madonna på sin første turne: The Virgin Tour. Og i juli samme år kom hennes tredje album ut. Første bildet under er fra MTV Video Music Awards i 1984. Andre bildet er fra turneen i 1985.

Madonna

 På turne i 1985

Madonna hadde hatt flere kjærester, men giftet seg først i 1985 på sin 27 årsdag. Hun giftet seg med Sean Penn. Han var født i 1960 i Los Angeles. Han ble en kjent skuespiller og filmskaper, og fikk to ganger Oscar for beste mannlige hovedrolle. Nå ble han Madonnas ektemann. Ekteskapet varte til 1989.

Sean Penn


Ekteparet

Madonna var blitt en kjent artist og var på flere turneer. Første bildet under er tatt i Rotterdam under en slik turne. I privatlivet hadde hun en kortvarig affære med Michael Jackson i 1990, men de røk uklar, så var det over.

På turne i 1987   

To store stjerner

Fortsettelse i morgen.

  



   


  


  
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar