tirsdag 17. april 2018

Helgetur til Munchen, april 2018, del 1

Jeg fikk en flybillett til München i gave, og denne helgen ble turen bestemt. Vi var fem i reisefølget som reiste lørdag 14. april. Grytidlig ble jeg hentet og på kjøreturen til Gardermoen var solen på vei opp.

Soloppgang

Vi fløy med Lufthansa til München, en flytur på ca. to timer. Om bord fikk vi servert et stort kjeks som inneholdt biter av sjokolade og tranebær, søtt og godt. Det var fint flyvær, og jeg som hadde vindusplass fikk følge med på utsikten.

En godbit

Fin utsikt

Da vi nærmet oss München så vi i Alpene, og landskapet under oss var velholdt på enger og åkrer, tyskerne er grundige og flinke folk. Et velpleid og flott landskap.

Alpene i Bakgrunnen

Velholdt landskap

Vi landet i München som er hovedstad i delstaten Bayern. Jeg har vært flere ganger i Tyskland, men aldri i München, så dette var en ny og spennende by for meg. Vi tok buss inn til sentrum, det tok ca. 45 minutter. Vel framme, sjekket vi inn på våre hoteller. Jeg bodde på Grand Central hotell, og var godt fornøyd med rommet.

Utsikt fra mitt rom

Utsikt fra det andre
hotellet

Det var strålende vårvær i München som har ca. 1,5 millioner innbyggere og er Tysklands tredje største by. Første post på programmet var besøk i gamlebyen. men på vei dit kom vi forbi en kjent "Ølhage". Den heter Augustiner Braü München og er historisk, for den ble grunnlagt så tidlig som 1328.

Historisk sted

Det var et svært stort område med hagene rundt, fullt med folk og ekstra stemning denne dagen, for fotballaget til byen skulle spille kamp. Mange fans i røde skjerf og fotballtrøyer sang og var i kjempe humør. Kelnerne bar øl i store glass.

Stort område

Kelnerne jobbet hardt

Vi spiste lunsj, tradisjonsrik mat med pølser og sauerkraut. God mat, men jeg liker bedre vårt surkål. Artig å høre på fotballfansen som var i kjempehumør. I ettertid fikk jeg høre at laget deres Bayern München vant denne dagen. 

Lunsj

På veien mot gamlebyen måtte jeg stoppe og forevige en spesiell sykkel. Våren var kommet langt her, jeg så mange trær breddfulle av blomster, mange med hvite blomster. Vi passerte også Justispalasset.

Morsom sykkel

Justispalasset

På Karlsplatz gikk vi inn til gamlebyen under den Gotiske porten fra Middelalderen. Rett innenfor porten stod en kar og delte ut gratis klemmer. Vi spaserte videre ned gågaten. Mye folk ute i det fine været.

Inngangen til gamlebyen

Han delte ut klemmer 

Fra gågaten
Nauhausergate

Ingen tvil om at det var blitt vår i München, mange steder var blomster også i krukker. Vi stoppet for å se fontenen som er oppkalt etter Richard Strauss, den berømte komponisten. Han var født i München (1864- 1949). Det var ikke vann i fontenen da vi var der.

Vår i München

Fontenen

Neste vi besøkte var St. Michaels kirke, bygd mellom 1583- 1597. Kirken er tilegnet erkeengelen Michael. Det var jesuittenes kirke i gamlebyen. Kirken ble sterkt skadet under Andre verdenskrig, særlig i 1944, men reparert. En vakker kirke både ute og inne i kirkerommet.

St. Michaels kirke
 Lys og fin inne også
Nå kom vi til politihuset som var bakgrunn i detektivserien Derrick. Den ble kjent for norske tv- seere i 1974  gjennom Detektimen. Serien gikk i 22 år og var svært populær. Etterpå passerte vi et villsvin.

Derricks politihus
Villsvinstatuen

Del 2 i morgen.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar