onsdag 4. april 2018

Hjemmepåske 2018, del 2

Mandag 2. april var andre påskedag, og som før i denne påsken et nydelig vær. Solen skinte over hvitt landskap. Jeg hadde avtalt å ta en tur inn til Oslo, der jeg møtte en fra familien. Først spasert vi i Bjørvika. Ved Operaen var mye folk, på sjøen var flere svaner som koset seg. I bakgrunnen på bildet under ser vi kunstverket som ligger på sjøen ved Operaen.


Ved Operaen

Da vi spaserte forbi Operaen stoppet vi og så på operakostymer. På baksiden i operakjelleren er kostymeverksted, der er også utstilt parykker og hatter.

Utstilling i vinduene

Hatter

Det nye Munchmuseet er under bygging, det skal stå ferdig i 2020. Det er en helt spesiell stil på museet. Første gangen jeg så tegningene syntes jeg det så ikke særlig fint ut, men det spørs om jeg får en annen mening når det står helt ferdig.

Munchmuseet under bygging

Vi gikk på en gangbro bortover mot Sørenga som preges av ny bebyggelse. De startet utbygging i 2009 og stod ferdig 2017. Her er nesten 800 leiligheter, og mange uteserveringer.

Sørenga i bakgrunnen

Vi spaserte til Sørenga Sjøbad, det er kommunalt og kan benyttes av alle. Jeg tenkte det måtte være et fint sted særlig om sommeren, da kan den som vil bade. Nå var det flere store ender som koset seg i vannet.  

Sjøbadet

 Stranden her hører til sjøbadet, her er to dusjer man kan benytte hvis man tar et bad. På andre bildet ser vi stranda med bebyggelsen i bakgrunnen.

Utsikt ned til stranda

Stranda fra en annen vinkel


Ved en av dusjene

Et idyllisk sted Sjøbadet. Vi spaserte videre opp til bebyggelsen og så på leilighetsbyggene. Noen av  leilighetene som ligger i øverste etasje, er ikke vanskelig å se er svært dyre. De var store og har en strålende utsikt, men så kostet de rundt 30 millioner kroner.

Hovedøya i bakgrunnen
sett fra Sjøbadet


Se øverst på bygget, her
er dyrt

Vi gikk opp mellom byggene og så på den spesielle utsikten, mellom annet mot Rådhuset og andre kjente bygg i hovedstaden. Før var dette en utstikker for kaianlegg på 1900- tallet, så oppbevarings plass for kontainere. Området ble tidlig på 2000- tallet regulert til boligstrøk, og det ser fint ut. 

Spesiell utsikt

 Vi spaserte tilbake over gangbroen, videre forbi Operaen og mot sentrum. Det var mye folk ute i det flotte været. Vi satte oss på uteserveringen på Egon ved Jernbanetorget. Hit kom også Janis på tur. Det ble en hyggelig visitt i en del av Oslo jeg før kun hadde sett på avstand. Så en tidlig buss hjem.  
Samlet ble det en fin påske i 2018 også. 

Første utepils 

PC og Janis


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar