fredag 20. april 2018

Helgetur til München, april 2018, del 4

Etter hesteskyssen ned fra slottet, tok vi buss det korte stykket til Füssen. Vi gikk mot sentrum, for vi ville gå en runde og se på byen. På vei dit passerte vi flere spesielle hus, og en morsom kafé.

Spesielt hus

Morsom kafé

Dekorert hus

Jeg syntes det var fint i Füssen, i sentrum var mange små hus som stod tett sammen, de så gamle og ærverdige ut. Historien til byen strekker seg tilbake til romertiden. Romerveien Via Claudia Augusta bandt sammen Augsburg og Nord Italia.

En rundkjøring


Fra Füssen

Fine bygninger


Fra sentrum

Gamle hus

Vi satte oss på uteserveringen til Stadt Café. Jeg bestilte appelsinjuice pluss is med krem, og da den kom, holdt jeg på å svime av. Det var en diger porsjon men flere kuler is og fullt med krem, det var så vidt jeg klarte å løfte glasset, men godt var det.

Mye is


Regionen rundt byen er i dag et viktig turistområde. Men nå var det tid å dra fra Füssen. Vi gikk til togstasjonen og tok toget tilbake til München. Vi stoppet på flere lokale stasjoner. På et stopp ved en
av stasjonene var bygget tett ved gjerdet til toglinjen. Det måtte være litt bråk i bygningen når tog kom og gikk.

Togstoppet

Tilbake i München gikk vi for å finne et sted å spise middag. På veien passerte vi et gammelt bryggeri. Vi bestemte oss for et sted som het Baal. Jeg lurte på om eieren hadde kalt opp restauranten etter guden Baal, i gammel tid den viktigste guden i Midtøsten. Men ordet Baal betyr også herre eller eier. Det er sikkert derfor stedet har det navnet.

Gammelt bryggeri
Baal

Før maten bestilte de andre øl, som nevnt liker jeg ikke øl, men dumt siden jeg var i München. Jeg måtte kunne si at jeg hadde smakt øl i Tyskland. Da nærmeste naboen ved bordet fikk sin øl, fikk jeg smake to super. Nå kan jeg si at jeg smakte øl i München.

En smak

Lokalet i restauranten var hjemmekoselig med bokhyller fylt med bøker. Den kjempestore isen jeg spiste det meste av i Füssen satt fortsatt i, så jeg bestilte kun spekemat, det var plenty for meg til middag. Dette var siste kvelden vår i München.

Koselig lokale på Baal

Spekemat til middag

Fortsettelse i morgen.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar