onsdag 18. april 2018

Helgetur til München, april 2018, del 2

Vi spaserte videre i gamlebyen i München og nå så vi det gedigne Rådhuset i gotisk stil. Det ble oppført mellom 1867 - 1908. Her har mellom andre borgermesteren kontor. Fasaden vendte ut mot Marienplatz der vi nå stod og beundret bygget. Her er om lag 400 rom. Det flotte tårnet er dekorert med bayerske adels- og kongeslekter. Dette er et av de mest storslagne Rådhus jeg har sett.

Rådhuset


Foran Rådhuset står Maria statuen høyt oppe på en sokkel. Ved denne plassen ligger flere kjente bygg. Jeg kan nevne det gamle Rådhuset, samt Peterskirken som er den eldste kirken i gamlebyen. Tårnet er 92 meter høyt.

Maria statuen

Det gamle Rådhuset
Peterskirken

Vi gikk gjennom en smal gate og videre i gamlebyen, det var mye fotballfans å se overalt. Nå gikk vi til Hofbräuhaus et gammelt sted som ble grunnlagt på slutten av 1500- tallet. Jeg gikk inn en tur for å se på innredningen, særlig taket syntes jeg var fint.

Smal gate



Fotballfans








Hofbräuhaus

Flott tak inne

Vi satte oss i uteserveringen der det var langbord og benker av tre. En serveringsdame kom stadig rundt og solgte store saltkringler. Jeg så rundt ved de aller fleste bord drakk folk øl. Fra der vi satt var en trapp opp til etasjen over, dette store huset var for det serveringsted. Det var her Hitler i 1920 klarte for første gang å samle rundt 2000 personer. Han reiste seg og proklamerte at han aktet å bli politiker. Som vi vet ble det etter hvert en katastrofe.

 Fra uteserveringen
Saltkringle



Da vi kom ut, var det første vi så en liten statue av en kvinne på en sokkel, men fikk ikke greie på hva den forestilte. Det morsomme var at en skøyer hadde puttet en røyk i munnen på henne.

Statuen

Vi gikk videre i gamlebyen og passerte en fin kirke, Asamkirken. Men vi var ikke inn. Ellers ruslet vi gatelangs og så på gatelivet. Vi kom til enda en statue, jeg synes det er morsomt å se alt kunstnerne kommer på av ideer. Denne figuren het Sovende mann.

Fin kirke

Sovende mann
Gatebilde

Som nevnt var våren kommet langt i München, mange trær fulle av blomster, krukker med blomster flere steder. Så kom vi til en liten kafé som toppet alt. På uteserveringen var et vell av blomster, blant annet mange Hortensia. Her satte vi oss og de fleste tok et glass riselingvin, selvsagt måtte vi smake på den tyske vinen.

Blomsterkafé
Kvelden avsluttet vi med middag på en restaurant som het Ca D Oro. Denne første dagen hadde vi brukt på gamlebyen slik planen var. Nå skulle dagen rundes av med et godt måltid. Her tok jeg ikke bilder. En fin vårdag i München denne lørdagen.

Vår i München

Fortsettelse i morgen.



  
  





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar