onsdag 15. august 2018

Tur til Texas 2018, del 6

Mandag var planen å se oss om i byen  Fredericksburg som har rundt 11 500 innbyggere, men først frokost på hotellet. Byen ble grunnlagt i 1846, og er oppkalt etter Frederik III av Preussen. Stedet er blant annet kjent for sin texastysk som ble snakket av de første innbyggerne, de nektet å snakke engelsk. Før vi startet spaserturen i byen tok jeg bilde av hotellet som var lavt, fine blomstrende busker pyntet opp.

Hotellet vi bodde på

Vi gikk gatelangs i den lille byen som jeg synes var et svært sjarmerende sted med lave hus og masse blomster, både i bed, krukker, samt på busker og trær.

Gatelangs
   
Mye blomster
Utenfor en butikk

Byen er fødestedet til den kjente generalen Chester Nimitz, han ble født i Fredericksburg i 1885. Senere i livet ble han militær. Etter angrepet på Pearl Harbor under Andre verdenskrig, ble Nimitz admiral og sjef for den amerikanske Stillehavsflåten. Han ledet krigen mot Japan fra sitt hovedkvarter på Hawaii. I 1944 ble han Fleet Admiral, den høyeste admiralsgrad som tilsier fem stjernes general. Nimitz ble marinesjef i USA i 1945, men gikk av i 1947. Han døde i 1966. Jeg så statuen av admiralen, den var svær, minst 2, 5 m. Byen er selvsagt stolt av den berømte admiralen. Her var også museum, samt minneplater over soldater omkommet på sjøen under krigen.

Sammen med admiralen

Minneplater

Vi ruslet gatelangs og jeg syntes Fredericksburg var en yndig liten by med lave hus og svært mye blomster. Flere av husene virket som tatt ut av et eventyr, små plener med kurvstoler der man kunne sitte å filosofere ute i hagen i solnedgangen.

Filosofihjørne
  Lave hus


Vakre blomster


Etter å ha spasert i byen en god stund, gikk vi tilbake til hotellet. Jeg ruslet en runde ved bassenget, det var ganske lite,  men idyllisk med en liten bro over, og blomster pyntet opp rett ved.    

Bassenget

Etter lunsj skulle tre av oss damene bli med på en tur til en vingård utenfor byen. Det var et fint sted. Der lå en gjestebok vi kunne skrive i. Jeg så en stabel vintønner, og fikk se velstelte vinmarker.

Vingården

På området



 Vintønner

Gjesteboken

Så ble det vinsmaking av flere viner. Først ble vi orientert av en dame som visste det meste om viner og forklarte nøye. Jeg fikk tatt bilde av henne og hun gav meg lov til å bruke det.

Dyktig dame

Vinsmaking


 Etter vinsmakingen så vi oss om i det fine hageområdet. Her ble helt sikkert arrangert selskaper, stedet ville egne seg ypperlig til brylluper for eksempel. På de grønne blomsterbuskene så jeg flere sommerfugler som koset seg.

Sommerfugler

Rett ved vinmarkene


Flott uteområde

Fint til selskap

Før vi dro, satt vi en stund ute og slappet av i den grønne, fjonge hagen. Det ble en både fin og interessant tur til vingården.

I hagen


 
Klare å dra

Mads i bassenget

Tilbake på hotellet så jeg at noen var i badebassenget. Nå ble det avslapning fram til kvelden. Vi skulle samlet spise på Navajo Grill som lå kun et kort stykke å gå fra hotellet. Først satt vi en liten stund på uteserveringen der et par underholdt. I bakgrunnen var et lite fossefall. Så inn til middagen. Kjekt å samles hele reisegruppen rundt middagsbordet. Det var ganske mørkt da vi spaserte tilbake til hotellet.

Et par underholder


Ved middagsbordet
Mørkt da vi gikk
tilbake

Fortsettelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar