torsdag 8. august 2019

Sommerturen 2019, del 2

Vi fortsatte å se oss om i Denver, på planen hadde vi satt denne dagen til å se byen. Vi kom også forbi det stilige, lyse Rådhuset. Neste vi skulle se var Cathedral Basilika av Immaculate Conception som er en katolsk kirke. Byggingen startet i 1902, men ble ikke ferdig før i 1911. Innvielsesmessen skulle holdes i 1912. Rett før slo lynet ned i vesttårnet, men de fikk reparert det til innvielsen. Pave Paul II feiret en messe her i 1993. I 1997 slo lynet ned en gang til, denne gangen ødela det østtårnet, det ble også reparert.

Rådhuset

Katedralen

Vi gikk inn i den staselige katedralen, inne var det lyst og fint med søyler og fine glassmalerier. Særlig framme i koret var lyst og flott. Rosevinduet over utgangspartiet var vakkert. Jeg satt en liten stund på en kirkebenk og beundret innredningen.

Fine glassmalerier

Framme ved alteret


Vakkert rosevindu

Vi spaserte videre til Civic Center Park. Der var fint tillaget med blant annet basseng, jeg så en kvinne som nettopp hadde vært uti med en liten gutt jeg tenkte var sønnen. Her var også et amfiteater.

Fra bassengområdet
Amfiteater

Så kom vi til Peoples Park. Der var benker plassert rundt om, på hver benk satt en mann av legoklosser, de hadde forskjellige farger og satt på forskjellige måter. De er laget av kunstneren Nathan Sawaya som har mottatt flere priser og utmerkelser for sin kunst. 

Sammen med den
blå mannen
Gatebilde

Nå la vi veien om et stort kongress eller messebygg, vi ville se den blå bjørnen. Den var svær og stod på to bein ved det store bygget. Vi kikket inn i nederste etasje, der var en kjempestor vidde, her kunne de ha mange store messer for eksempel, men akkurat nå var her tomt. 

Den blå bjørnen
Sett innenfra

 
Vi passerte Daniels & Fischer Tower fra 1911, da var dette høyeste bygget vest for Mississippielven. Det var bygd etter modell av Klokketårnet på Markusplassen i Venezia. Men nå var det tid for lunsj som vi spiste på et sted som het Mellow Muscroom. 

Tårnet
Lunsj


 Fra et område vi 
var innom

Dagens middag skulle vi spise på andre siden av elven. Den sørlige Platte- elven er en av de to viktigste sideelvene til Platte. Elven renner gjennom både Colorado og Nebraska, og renner nordover gjennom sentrale Denver. Vi tok oss god tid på veien, og stoppet for å se på en hundepark, Conflugence Park. Her så vi både små og store hunder som lekte seg og løp omkring. Så gikk vi over broen over South Platte River.

Fra hundeparken
Elven
Vi gikk over broen

Vi kom til et rolig område med lave hus, og spaserte til restauranten vi skulle spise. Bord hadde vi bestilt før vi reiste. Dette er en kjent restaurant med en spesiell historie fra forbudstiden. Restaurant William & Graham.

Strøk med lave hus
Her var restauranten

 På vei inn

Dette var i forbudstiden en bokhandel, men bak bøkene var en hemmelig dør. Der var en illegal bar. Kun innvidde visste om dette, og de kom inn dit og fikk servert det de ville ha. Nå ble vi mottatt og gikk inn den før så hemmelige døren, og vi kom inn i et ganske mørkt lokale. De andre bestilte en beskjeden middag, for lokale var så mørkt at det passet med noe enkelt her. Jeg bestilte kun husets drink. Det passet med historien om den illegale baren. 

Bak bøkene var døren
Mørkt i lokalet
Husets drink

Etter en stund gikk vi fra baren og til et annet sted der det var lyst og fint å sitte og se på området. Så spaserte vi tilbake over broen og dro tilbake til hotellet. Vi tok en tidlig kveld, for dagen etter skulle vi opp tidlig.

Fin kveld i Denver
Fortsettelse.
  
 
 
 

  
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar