mandag 12. august 2019

Sommerturen 2019, del 6

Nå var det på tide å kjøre tilbake til Colorado. Vi kjørte til den lille byen Palisade i Mesa County. Byen har knapt 3000 innbyggere. Palisade er oppkalt etter klippene ved byen. Stedet er kjent for sine frukthager og vingårder. Vi hadde bestilt rom på hotell Wine Country Inn, og da vi kom fram, sjekket vi inn for to netter. Vi spiste middag på hotellet, men jeg klarte kun dessert, den svære lunsjen satt fortsatt i. Kvelden avsluttet vi på den smale verandaen på forsiden av hotellet, her stod også hvite gyngestolen man kunne slappe av i. Krukker med blomster pyntet opp.

Bergene ved hotellet
Det ble dessert
Utsikt fra verandaen

Fredag morgen så jeg ut vinduet at solen var skygget av hvite skyer. Det var bra, for da ble det ikke så varmt i vindistriktet her vi var i delstaten Colorado som ble stat i 1876. Det var 100 år etter at USA ble uavhengig. Det var funn av gull som var skyld i den store innflytningen. Gullrushet startet i 1859, men tok slutt tidlig på 1860- tallet, da ble flere av byene forlatt. Jeg spiste en god frokost, så gikk jeg rundt og tok noen bilder ved hotellet.

Hotellet
Fra innkjørselen

Plutselig kjørte en lang, lys limousin opp foran hotellet, og ut steg en ung brud og en kar som jeg tenkte var brudgommen, men han hadde sikkert dressen i vesken han bar. De så ut for å ha liten tid, for de skyndte seg inn på hotellet.

Det travle brudeparet

Da alle var klare, kjørte vi en liten runde i området og så på de små vin- og fruktgårdene som lå langs veien. Vi stoppet og gikk inn på et sted som het Sage Creations Organic Farm. Inne på butikken sa de vi kunne bare gå rundt på området og se oss om. Det gjorde vi, og så de dyrket frukt, her var rader med solsikker, og vakre, blå lavendelbusker og annet. Til slutt var vi innom utsalget. Jeg kjøpte en pose tørket lavendel. Den duftet herlig.

Kjørte i vinområdet

Solsikker
Lavendel

Frukt
Fersken


My fine små blomster

Vi kjørte til den lille byen Palisade og tok en pause på en utekafé. Da kom jammen det unge brudeparet i full fart forbi, nå sammen med flere festpyntede gjester, og nå hadde brudgommen fått på seg mørk dress. Det så ut som de hadde liten tid skulle de rekke vielsen. Jeg har bilde, men det er tatt forfra, så jeg kan ikke legge det ut siden jeg ikke fikk spurt dem. På fortauet i byen så jeg det var "gravert inn" bilder av grener med drueklaser.

Fra byen
Bybilde
Fra et fortau

Vi kjørte tilbake til hotellet og parkerte bilen, nå ville vi spasere en runde i nærheten, for her var vinsmaking på flere små vingårder i nærheten. Et sted stod en plakat utenfor om hva vi ikke hadde lov til å bruke på stedet. 

Fra et av stedene
Forbud mot

 
På et annet sted satt vi ute under et digert tre, da så vi en gjeng unge damer som vi tippet var på utdrikningslag. De var i strålende humør, men så ut for å ha liten tid, de løp til og fra og ordnet opp, de kauket og lo. Til slutt fordelte de seg i to tuk- tuker og vi hørte latteren i det de dro videre.

Under treet
 De unge damene drar

Tilbake på hotellet satt vi en stund ved bassenget og slappet av før det var tid å gjøre seg klar for middag. Vi spiste på hotellet. En flott dag i vindistriktet var nesten over.

På vei tilbake
Mye druer

Ved bassenget
Klar for middag
 Fortsettelse.
 

  
  


     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar