torsdag 12. mars 2020

Besøk i Trondheim, del 2

Søndag 8. mars var dåpsdagen, men først gikk jeg til frokost på Scandic Nidelven. Hotellet er kjent for sin frokost, og er flere år på rad kåret til å ha Norges beste hotellfrokost. Jeg hadde vært her før, men var likevel imponert over utvalget. Her var mye å velge i, og måtte smile da jeg så plakaten med: Havfruenes tran. Det kunne man også smake på, den var på små flasker.

Fra frokosttilbudet
Havfruenes tran

 Klokken 10. hentet Rune meg, og vi kjørte til Klæbu som ligger sørøst for Trondheim. Klæbu var før egen kommune, men er nå innlemmet i Trondheim. Først var vi innom privathjemmet i Klæbu, og nå så jeg for første gang dåpsbarnet, før hadde jeg bare sett Millian på bilder. Lillesøsteren Olivia var litt blyg, men tødde etter hvert opp. Men nå var det tid å kjøre til Klæbu kirke. En åttekantet, kirke fra 1790.

Olivia blid igjen
Klæbu kirke

Vi kom inn i et lite kirkerom, men fint dekorert. Vi åpnet en lav dør som førte inn til hver kirkebenk. Vi hadde plass langt framme i kirken. Så var det klart for dåpsgudstjeneste, og den kvinnelige presten startet. Plutselig stoppet hun og så ned på andre siden av midtgangen enn der vi var. Hun gikk ned til en gammel dame i rullestol, der vi så jeg noe foregikk. "Er her noen lege?" spurte presten. En av vårt  dåpsbarns fadder, Marit, gikk bort. Hun er lege. Jeg tror der var en til. De så på pasienten, jeg lurte på om damen hadde fått et slagtilfelle. Så sa presten at vi måtte vente 5-6 minutter, for ambulanse ville komme. Litt etter kom ambulansepersonell inn og hentet damen. Så startet presten gudstjenesten, og inn kom først storesøster til vårt dåpsbarn. Isabell bar en kanne med dåpsvannet, så foreldrene med vårt dåpsbarn, etter fulgte slektninger med sine dåpsbarn, fire barn skulle døpes.

Prosesjonen med dåpsbarna


Så skulle vårt dåpsbarn døpes Millian. Hans to faddere var hans to tanter, søstre til Millians far. Men flere fra familien stod framme. Dåpen gikk fint, presten døpte gutten og lillesøster tørket hode hans etterpå. Gudmor holdt barnet opp så alle fikk se. Millian var rolig og blid under hele dåpsseremonien.
Før presten talte, fikk barna utdelt tegnesaker, det var populært.

Millian døpes
Lillesøster tørker etterpå
Dåpslyset hans blir tent


Så holder gudmor opp
dåpsbarnet så alle får se

Olivia tegner mens
presten talte

Til slutt ble det foto i kirken før vi dro til lokalet selskapet skulle holdes. Der ble det først god varmrett, så ble kakebordet presentert, og der stod den flotte dåpskaken.

Foto i kirken
Bordet stod dekket

Før vi satte oss ved bordet ble foto tatt. De to tantene, søstre til dåpsbarnets far, de var faddere. Gudmor er politi, så stakkars de som ikke oppfører seg. Til høyre på bildet er mor til barnet, ved siden av henne står hennes to søstre, med andre ord ser vi fire tanter på rekke og rad.

Dåpsbarnet omgitt av kvinner
på 8. mars og kvinnedagen

Etter den gode varmretten ble det kaker og kaffe. Et velfylt bord med mange gode kaker. Dåpskaken var meget flott og i hvitt og blått. Alt smakte nydelig.

Storesøster klar 
for selskap

Fra kakebordet
Dåpskaken

Nå ble det prat rundt bordet og flere foto ble tatt. Det lille dåpsbarnet fant seg i alt, han var rolig, smilte og var fin i dåpskjolen. 

Sammen med dåpsbarnet
Kjekt å møtes

Stolt bestemor

Så var det tid å se på gavebordet, der var både gaver, noen i konvolutter. Millian fikk litt av hvert. Det ble en fin og hyggelig barnedåp, og jeg håper det går bra i livet til lille Millian. Da det var tid og bryte opp, fikk jeg skyss inn til hotellet i Trondheim. Heldigvis hadde alt gått fint. Hvordan det gikk med damen som ble syk, vet jeg ikke, vi får håpe det gikk bra. Jeg roet ned på hotellet, og tok igjen en tidlig kveld.

Gavebordet
  
Del 3 i morgen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar