søndag 1. mars 2020

Vintercruise 2020, del 6

Torsdag 20. februar var skipet til sjøs. Denne morgenen hadde vi god tid, og noen av oss valgte derfor å spise i restauranten vi spiste middag og hadde fast bord med plass til alle i vår gruppe. Her var ekstra stil, og man valgte frokost fra meny, i tillegg kunne vi forsyne oss fra en buffé. Tidligere når vi hadde liten tid for vi skulle på utflukter, spiste vi der vi forsynte oss fra buffeer.

Ved frokosten

Da vi etter frokost var kommet oppover i etasjene, så vi ned til en morgenfrisk gruppe som var i full dansing med en som ledet. Man hadde full utsikt nedover etasjene. En fra gruppen fortalte hun hadde våknet denne natten av at maskinen bråket, sånn som den gjør når de holder på å legge til kai. Hun hadde gått ut på balkongen og mente vi lå ved land, men hun så ingen folk, og søvnig som hun var gikk hun tilbake til køya. 

Morgenkvikke dansere
  
Jeg tok en runde ute på båten og så i været, sjøen var rolig og været var fint. Jeg gikk framover på skipet for å få med baugen. Alt var rolig og fredelig på havet.

Utsikt til baugen

Plutselig startet en parade, det var mange fra mannskapet som tok del. Staben om bord var fra over 20 land, nå kom et utvalg fra hvert land, alle med flaggbærer. De ble presentert, de som hadde mange om bord, fikk også høre sitt lands musikk. Vi så nærbilde på en stor skjerm. Norge hadde bare en ansatt om bord, det var kapteinen som hadde fornavnet Trym. Nå stod han på scenen med det norske flagget, og representantene fra resten av mannskapet stod på scenen, på dekk og i trappene ned til scenen. En flott parade av staben.

Paraden i gang
 Kapteinen også på scenen


De danset til sine
lands rytmer
 
Senere fortalte Rune om nattens hendelser, de hadde lugar med balkong, og de så hva som hendte om natten. De hørte også spesiell aktivitet, og så skipet hadde snudd, det hadde gått til havn. På kaien stod politibil og ambulanse. Iza hadde snakket med en fra mannskapet, men de hadde sagt lite, bare at en passasjer hadde blitt alvorlig syk og måtte til sykehus straks. Vi får håpe det gikk bra. Da vi spiste lunsj oppe på dekk, kom en gjeng kelnere forbi og viftet med servietter, og vi klappet, for de gjorde en god jobb.

Servitørene som
kom forbi




Senere tok jeg bilde nedover etasjene i det jeg passerte. Senere ble det mer avslapning på dekk. Nå så vi også en liten fiskebåt ute på havet. Men været var stille, så de hadde det fint ute på havet nå.

Utsikt


Liten fiskebåt


Avslapning på dekk

Nå ble det underholdning med to karer som sang og spilte, og unge damer danset og vrikket på seg foran duoen. Senere dro vi på quiz i Scooner Bar, der var en spesiell innredning i gangen.

Duoen som underholdt
De unge damene

 Fra gangen til
Scoona Bar


Denne kvelden til sjøs, sang kelnerne for oss, og vi klappet og vinket til dem. Igjen ble det en god middag. Maten på cruiseskipet var meget god.

Kelnerne synger
Ved middagen

Det ble en fin dag på sjøen, men vi hadde opplevd en del denne dagen også. Da jeg trakk meg tilbake for dagen, satt en spesiell figur og tok seg ut på sengen. 

Artig kar
 
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar