lørdag 28. mars 2020

Om besøket i Canada. Mars 2020.

Da Marit, naboen, og jeg reiste på turt til USA ut på 1990- tallet, besøkte vi Canada. Vi bodde i tre uker i Seattle, i staten Washington som ligger nær grensen til Canada. En slektning, Margaret, som nå dessverre er gått bort, var sjef for turen.

Kart over Canada

Med på turen var også Marits yngste sønn Morten, og jeg hadde med Håvard. Margaret kjørte, og fra Ballard i Seattle var det ca. 2 timers kjøretur til grensen mot Canada. Ved grensen var grønt, og fint plantet med blomster som dannet flaggene til de to landene USA og Canada. På bildet under ser vi litt av flagget til Canada.

Ved grensen
   
Vi kjørte om lag en halv time og nærmet oss byen vi skulle besøke, Vancouver. Men før vi kjørte inn i byen, besøkte vi en fin park, Queen Elisabeths Park.  Her slappet vi litt av, og så byen i det fjerne.

Først pause
Ser innover mot byen

Parken var svært fin, en del av den var japanskinspirert. I parken var fine stier, grønne plener, og et vell av vakre blomster, samt små og store trær.

Fra parken
Forskjellige typer trær 
Flotte blomster
 
Så kjørte vi siste stykket inn til byen. Først besøkte vi Canada Place som ligger ved havnen, det skiller seg ut med de spisse, hvite takene. Her så vi på utsikten fra Canada Place.

Ved Canada Place
Utsikt 
Utsikt over sundet
Mot Down Town 
Vancouver

Vancouver har oppunder 700 000 innbyggere. Byen er oppkalt etter den britiske kapteinen George Vancouver som var på oppdagelsesferd i området i 1792. Nå er havna i Vancouver Canadas travleste.

Vancouver
Down Town sett fra 
en annen kant
 
 
Etter å ha ruslet en stund i byen, kjørte vi ut fra sentrum  og til et parklignende område. Her ble det stopp, og vi gikk tur. Der så vi et sted med flere totempåler, de viste sikkert til gamle dager da indianerstammer holdt til her. Vi så også over bukta og til et industriområde.

Viser til gammel
historie

 Utsikt til industriområde

Vi kjørte et stykke til, nå stoppet vi i Stanley Park. Her kjørte vi opp i høyden, spaserte langs grønne trær og så på utsikten.

Spasere i grønn natur

Utsikt fra parken
 
Men nå var det på tide å kjøre tilbake, vi hadde fått sett en del av Vancouver og områdene ved byen. Vi kjørte tilbake til grensen, og vider inn i staten Washington, så to timers kjøring og vi var i Seattle. Vi hadde fått sett en flik av Canada, men mitt håp er å få se mer av landet senere. Til Margarets minne vil jeg si at hun var et hyggelig menneske, og en dyktig sjåfør, det viste hun på denne turen her.

Passerer grensen

Da kan jeg sette Canada på listen av land jeg har besøkt. Det blir land nr. 59. Under ser vi Canadas flagg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar