fredag 13. mars 2020

Besøk i Trondheim, del 3, mars 2020

Mandag 9. mars var dag for hjemreise, men jeg hadde god tid, og kunne slappe av å nyte en god frokost. Jeg kom til at jeg spiste tredobbelt av det jeg vanligvis brukte i hverdagen til frokost. På andre runde hentet jeg tre sorter gryn, hadde på Røros- yoghurt, slo over blåbærsirup. Videre en bitteliten skål med grøt som var kalt blåbær- birck, og et lite beger mango- smoothie. Et Herremåltid!

Litt av utvalget
 
Fra frokosten, andre runde


Jeg var så forsynt at jeg tok med kun to små wienerbrød på vei ut fra matsalen, dagen før tok jeg en banan. Det skulle være niste på toget. Jeg hadde fortsatt tid til jeg skulle sjekke ut fra rommet, det passet å roe ned med boken jeg hadde med. Jeg sjekket ut i god tid før kl. 12.00, men satt litt i foajeen før jeg gikk mot togstasjonen. På veien tok jeg bilte mot andre siden. Det var bra vær i Trondheim, men grått og kjølig.

Grått vær denne mandagen

På vei mot togstasjonen

Jeg hadde god tid og ventet en stund på toget som skulle gå kl. 13. 18. Så fikk vi opplyst at toget ble litt forsinket, grunnen var at et annet tog stod i veien, og de prøvde å manøvrere det forbi. Men 20 minutter etter oppsatt tid, kjørte toget ut fra Trondheim. Jeg satt i comfortvogn med vindusplass, og nå skulle vi følge toget helt til Oslo, ingen buss for tog. Heldigvis! Jeg så at i traktene ved Trondheim var lite snø. Men det ble mer etter hvert.

Lite snø

Mer snø utenfor byen

Ved Oppdal var det en del snø i dalsidene. Da vi passerte Hjerkinn så jeg det var ganske mye snø i fjellsidene, en del også på vei mot Lillehammer. Nå begynte det å mørkne. Senere kom opp en stor måne, det var fullmåne denne kvelden. Vi kom til Oslo rundt 20.30. Jeg spaserte det korte stykket bort til Bussterminalen, ventet ca. 2- 3 minutter, så kom bussen.  Alt gikk greit på hjemturen. Barnedåpen gikk etter planen, det kan vi være glad for nå når Norge er blitt stengt ned grunnet det dødelige viruset. Vi får håpe det beste.

Fra dalsidene ved Oppdal


Fjellsider med snø ved Hjerkinn

 
På vei mot Lillehammer

Senere mørkt og fullmåne


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar