torsdag 30. juli 2020

Utstillingen på Astrup Fearnleymuseet, juli 2020

Jeg kom hjem fra tur 20. juli, men alt 22. juli ble jeg med flere fra familien for å se utstillingen på Astrup Fearnley museet  i Oslo. Det ligger på Tjuvholmen, og er et privat museum for samtidskunst.
Vi møttes utenfor museet kl. 16.00, da hadde vi en time på oss for å se utstillingen. Museet skulle stenge kl. 17.00.

Nærmer meg museet

Utstillingen het Alpha Crucis, her var 17 kunstnere fra 7 forskjellige Afrikanske land med sin kunst. Her var mye å se, men jeg tar med et utvalg. Første jeg så var en installasjon av John Goba. Den het: Joe Arm Strong 1997. Neste var Cheri Samba: J´amia la couteur 2010. 

Installasjon

Maleri i friske
farger

Jeg ruslet rundt og så på bildene, stoppet opp og studerte et bilde av JP Mika, det het Elongi ya bo muana, 2017. så studerte jeg en diger installasjon av Rigobert Nimi. Den het: Galaxie La ville du futur, 2017- 2015.

Først maleri
   Så en diger installasjon


Videre maleriet av JP Mika, det het: Beaté scooter 2016. Så opp i andre etasje. Der så jeg blant annet kunst av Omar Victor Diop.

Maleri 2016

Kunst av Omar Victor Diop

Lenger oppe i museet så vi også kunst, men jeg vil spesielt nevne Musikkrommet. Et rom kunstneren Kay Hassan har laget til som en kunstnerisk verk med inspirasjon fra oppveksten i Johannesburg. Der vokste han opp i et hjem med en far som var svært glad i musikk. Rommet kalte han: My Father´s music room 2007- 2019. Jeg likte dette kunstverket. Det oset av musikk i alle kroker.

Et spesielt rom, fullt med
minner og musikk

Dette var den afrikanske utstillingen, en fargerik utstilling. Flere av kunstverkene likte jeg godt. Men nå var klokken 17.00 og de stengte. Da bestemte vi oss for å ta en liten tur bort til det andre bygget å se litt på kunsten der. Vi løp over dit, for nå regnet det. Fra kunsten her tar jeg med bare to bilder. Det første er laget av Erro 1932, Island. Det er et psedonym for islandske Gudmundur Gudmundsson. Det het: Out of the Way 1975. Det andre bildet er av amerikanske Alex Israel, og heter: Self- Portrait 2013.

Av Erro 1932

Alex Israel

Men besøket i Oslo var ikke over med dette. Vi  skulle spise på Olivia på Aker Brygge, nå skulle vi feire Dina som var ferdig med videregående og i slutten av august skal videre til Spania og studere. Vi får håpe koronaen gir seg etter hvert. Nå ble det pizza og andre ting, det var en liten feiring av Dina som tar et skritt videre i livet. Etter hvert dro vi hjem etter en ettermiddag fylt med kunst, samt et måltid som avslutning, På vei mot spisestedet så jeg statuen under, den måtte være ny, jeg hadde ikke sett den før.

Statuen


Ved bordet

 
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar