søndag 6. august 2023

Et sommerbesøk i Oslo

 Jeg har det lettvint når jeg skal ta en tur til Oslo, det tar kun en halv time på bussen. Det var torsdag ettermiddag og bra vær, men litt ustabilt, av og til kom en regnbyge, nå skinte solen igjen. Jeg møtte en fra familien jeg hadde avtalt med, rett nedenfor slottet. Lenger oppe møtte jeg en til, pluss Joni.

Vi gikk opp forbi slottet


 Der kom en til, pluss Joni


Oppe i Slottsparken var utstilt et nytt kunstverk vi skulle se, men det lå lenger oppe.   På vei dit var mye fine blomster og planter vi passerte.

Fint område


Så kom vi til kunstverket som ligner en diger edderkopp, jeg hadde sett en av samme type utenfor et museum i Bilbao. Kunstneren har laget flere slike kunstverk. Den er laget av en fransk-amerikanske kunstneren Louise Bourgeois. Den skal stå her hele sommeren.

Kunstverket  Maman


I Slottsparken var svært mye fine blomster, og der var benker en kunne slappe av og nyte blomsterprakten. 

Fine blomster

Benker der en kan ta en pause


Joni likte alle de grønne plenene, hun løp og gjorde rundkast og boltret seg i den grønne Slottsparken. 

Joni i storform

 Ruller seg i gresset


Vi så statuen av Camilla Collet

 Nå kom vi til andre siden av slottet og der er også fint anlagt med blomster. Gardister stod og passet på, noen plasser.

På andre siden


Så studerte vi statuen av tidligere dronning Maud, mor til kong Olav. Hun hadde en uvanlig slank midje. Hun var også omgitt av blomster.

Dronning Maud

Se midjen

Nå skulle vi ta en tur til Aker Brygge, og ruslet dit, været var fortsatt fint. Vi spaserte ved Vika Terrasse og satte oss inn et sted og slappet av.  I gaten hang ned strimler av noe som lignet fløyel Mens vi satt der kom et regnskyll, men vi satt under tak.

Spaserte ved  Aker 
Terrasse
Passerte ved et nytt bygg

Dette hang over gaten
Her satt vi

Vi kom forbi en elefant som beveget seg. Så studerte vi statuen av en hest. Vi så flere badestamper, og folk koset seg ved sjøen.

Elefanten
Hesten


Bade-stamper

Vi ruslet på Aker Brygge, der så vi på flytende bade-stamper. Jeg skulle ta bilde bort mot andre siden, t da jeg knipset fikk jeg med en som akkurat hoppet.

Bildet ble slik

 Til slutt satt vi litt på stedet som heter Louise, på Aker Brygge. Stedet var i mange aviser over mye av  verden da det ble kjent at første utbrudd av en korona-variant skjedde her. Det var et par som hadde vært i Sør-Afrika. Men nå regnet det igjen. Så fort det lettet tok jeg bussen hjem. Men under mesteparten av besøket skinte solen.

Avslapning før jeg drar fra Oslo


 






 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar