lørdag 4. november 2023

Reise i India del 2.

 Det skjedde mer denne første dagen, og det fortsetter jeg med her. Nå skulle vi se Indian Gate som er tilegnet de soldatene som ga sitt liv for India i Andre verdenskrig, og i andre kriger. Det var et fint område ved en kanal. Indian Gate er 42 m høyt, og ble innviet i 1931, og inneholder navnene på ca. 90 000 soldater.  

Ved Indian Gate 

Stor trafikk

Monumentet ligger i et fint område


På vei mot tempelet, vi 
passerer politiet


Nå tok vi plass i bussen og kjørte mot et tempel vi skulle besøke. Tempelet heter Gurudvara bangla  sahib. Det er et sikh-tempel. Før vi gikk inn, tok vi av oss skoene og fikk på oransje skjerf. Vi gikk langs rommene og så inn, det var spesielt. Masse folk satt og spiste og mange kokte og ordnet med maten. Jeg har aldri sett på maken.

Vi ser tempelet, med stort
basseng


De satt og spiste

I flere saler

Mange kokte
Underlig å se
Et spesielt besøk
Et fint tempel

Etter besøket gikk vi rundt bassenget ved tempelet. Det syntes jeg var et helt spesielt besøk. Da vi kom til hotellet gjorde vi oss etter hvert klar til kvelden. Det var en fin kveld med mild temperatur og fint å sitte i hagen. Men jammen hadde en kar rigget opp et dokketeater ved utgangs-trappen. Og flink var han, det skal han ha. Etter middagen satte vi oss i hagen.

Fint opplyst i hagen

Koselig å sitte der

Fortsettelse.

 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar