onsdag 13. august 2014

Demonstrasjon i Oslo,10. august 2014

Søndag hørte jeg det skulle være demonstrasjon i Oslo foran Stortinget, og jeg tenkte at det vil jeg bivåne. Dermed tok jeg bussen inn til hovedstaden søndag ettermiddag. Jeg gikk av bussen nedenfor slottet og spaserte oppover Karl Johan. Det første som møtte meg var livlige jazztoner, tror det skulle være jazzfestival.

Fredelige musikanter

Jeg gikk videre oppover og da så jeg noe var på gang. Først la jeg merke til det store oppbudet av politi. Hvis jeg satte meg på uteserveringen på Grand hotell, ville utsikten være god, tenkte jeg og fant et bord der utsikten var perfekt. Nå så jeg hvor godt føttene til politihestene var polstret.

Ridende politi


Godt polstra

Nå så jeg en stor forsamling nedenfor Stortinget som demonstrerte sin støtte for Israel. Jeg så norske og israelske flagg. Det var gjerde rundt hele stedet demonstrasjonen foregikk. Men nedenfor gjerdet stod en flokk som gaulte Palestina. Det var demonstranter mot.

Demonstranter for Israel

 Gruppen som gaulte nedenfor

Om denne gruppen ble mer aggressive så jeg ikke skikkelig, men så at politiet til hest rykket fram, og politibiler satte på sirener og kjørte fram for å hindre de gaulende fra å nå helt fram til gjerdet.

Ridende politi rykket lenger fram

Demonstrasjonen for Israel gikk i rolige former, det var folk som talte, men jeg hørte ikke hva de sa. Politiet dirigerte, og plutselig dannet politibiler en ring mot gaten der jeg satt, og jeg tenkte jeg får vel sitte her resten av dagen.

Politiet dirigerte


   Mange politibiler

Ikke nok med det, plutselig kom en avdeling med soldater marsjerende. Om det hadde noe med dette å gjøre kan ikke jeg vite, men tenkte de kunne være gode å ha i tilfelle.

Soldater

Jeg tenkte at i vårt demokrati synes jeg det går for vidt når en fredelig, lovlig demonstrasjon ikke kan holdes uten så mye politi. Men de kunne ikke ta noen sjanser. De som gaulte nedenfor tror jeg ikke forstår annet enn oppbud av politi. Nå kom en fra familien og holdt meg med lag, til det hele var over. Senere var vi tre som gikk til et annet sted en stund før jeg tok bussen tilbake. Denne søndagen  fikk jeg se hvor effektive vårt politi kan være, det trengs i vår galne verden.

Litt av en søndag ettermiddag

 I morgen starter jeg å fortelle fra cruiset jeg var på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar