lørdag 20. desember 2014

Julepyntet Oslo, desember 2014, del 2

Vi fortsatte mot Strøget, det er en passasje mellom to gamle bakgårder som er bygget om til en utepassasje  og går mellom Storgata og Torggata, ikke langt fra Youngstorget. Strøget åpnet på slutten av 60- tallet, og var et av de første handelskonseptene Olav Thon utviklet i Oslo.

Fint julepyntet i Oslo

Oppkalt etter gågaten i København

Strøget- passasjen har siste årene gått gjennom en stor fornying og er blitt det hippeste områdene i Oslo. Strøget består av butikker, atelier, samt noen av Oslos mest populære utesteder. Vi gikk inn på  det som het: Uhørt.

På Uhørt

Vi så gatekunst på Strøget, også ved utestedet som heter: Angst. Et av utestedene heter Mono, et annet heter Wurst som er første baren i Norge som har spesialisert seg på forskjellige pølser.

Gatekunst

Gatekunst ved utestedet Angst

     I Strøget ligger også Livingroom Studios som er et av Norges beste og mest kjente platestudio, de fleste norske artister har spilt inn her. I dette studioet holdt Lady Gaga til for å jobbe med nye sanger da hun var på norgesbesøk for noen år siden.

Vi passerte utestedet Mono

Gatekunst i Strøget

Vi gikk ut fra Strøget og til Folketeaterpassasjen, den er inne og her er restauranter. Forskjellige ting er satt ut i passasjen som dekorasjon, for eksempel en liten rød italiensk bil utenfor en restaurant.

Snerten bil

Et sted troner en versjon av Den lille havfruen. Kunstverket er laget i bronse av Edvard Eriksen, 1913. Det er utlånt av Christian Ringnes. Han eier det meste her.

Kunstverket

Sitter en på en av restaurantene her virker det som om en sitter ute, men som nevnt er passasjen her under tak.

Inne i Folketeaterpassasjen

Vi gikk videre til Youngstorget som også hadde juletre, men det var kjølig, så vi bestemte oss for å gå inn på et spisested og ta en liten matbit.

Juletre på Youngstorget

 Vi bestemte oss for å gå inn på et sted som het: Tavernan. Vi kom inn på et hyggelig sted, og fant bord litt inne i lokalet.

Vi gikk inn her

 Serveringsdamen vi bestilte med fortalte de hadde åpnet spisestedet for noen få timer siden. Vi var med andre ord av de aller første kundene. Det ante ikke vi, der var ganske mye folk i lokalet og kanskje de heller ikke visste det, men tilfeldig havnet her. Vi bestilte en liten pizza på deling, og den smakte ypperlig. Menyen ble servert på en fjøl, og det ble pizzaen også.

Pizzaen var god

  Da var ettermiddagen på vei til å bli kveld, dermed var besøket i et julepyntet Oslo nesten over. At vi skulle dumpe opp i en åpning av et nytt spisested ved Youngstorget var artig. Nå kan jeg gjerne reklamere for det, hyggelig lokale og kjekk betjening, samt god pizza som vi spiste. Noen hyggelige timer i hovedstaden.

Det nye spisestedet: Tavernan




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar