fredag 5. desember 2014

Slutten av november og starten på desember 2014

Jeg kom tilbake fra tur på tirsdag 24. november til et strålende vær, men kaldt. Onsdag tok jeg bilde, og kom til at temperaturforskjellen var fra om lag 28 plussgrader til 3-. Ikke rart at en liten forkjølelse meldte seg.

Fint, men kaldt

Fredag 27. november var jeg i selskap på Kolsås for å feire Therese på etterskudd, hun var 25 år den 20. november, men da var flere av oss ute og reiste. Før feiringen av henne startet, fikk jeg utlevert gaver siden jeg som nevnt var bortreist på min dag. Først en fin gave fra familien i Stettin, så en gave som døtrene hadde pønsket ut. De hadde på en adventskalender festet en gave fra 1. til 24. desember. Jeg ble henrykt, for jeg har aldri i mitt liv hatt en adventskalender. Gavene er mine, men kalenderen skal jeg selvsagt levere tilbake til eieren når julaften kommer.

Artig med adventskalender

Så startet feiringen av kveldens hovedperson. Hun fikk flere fine gaver. En hadde hun alt fått med to av gjestene, det var flytur til New York i juni i år, da flere av oss var der en uke. Nå ble det middag med god meksikansk mat,

Meksikansk mat

Ved middagsbordet

Senere kom kaken som bursdagsbarnet ønsket seg og hadde bakt sjøl. Da kaken kom, ble det bursdagssang til jubilanten.

Kaken smakte godt


En av gjestene slapper av i sofaen, og en annen gikk rundt og fulgte med på hva som skjedde. Jeg har ikke bilde av jubilanten, for hun får en egen blogg om litt av sitt liv på søndag. Det er bare å stålsette seg. Det ble en hyggelig kveld.

Hedda slapper av

En som snuser rundt

Jeg hadde også som nevnt hatt bursdag i november, men ikke noe jubileum. De siste årene har jeg vært i utlandet og feiret sammen med flere av familien, men noen hadde ikke vært med på det. Jeg tenkte det var på tide å ha en liten samling, og det ble lunsj på Grand Cafe. Familien i Stettin, samt Andreas, må jeg ta med neste gang de er i Oslo. Klokken 13.00 på søndag samlet vi oss. Før lunsjen startet fikk jeg en fin gave fra Dina. Hun hadde brodert og laget alt til sjøl. Hun kan det meste den jenta.

Takk Dina



Ved lunsjbordet

Dina og Stephen

Vi spiste med toner fra jazzmusikere som satt litt tilbaketrukket der maten stod. Vi forsynte oss med mye godt, til slutt med kaker og desserter. De smakte fortreffelig. Siden det var første søndag i advent, var et kakehus kommet på plass og pyntet opp.

Kakehuset pyntet opp

Jeg har besøkt kakebordet

Hedda avsluttet med blåskjell og gullerotkake

Etter noen hyggelige timer ved lunsjbordet, gikk vi en tur bort til der de gikk på skøyter rett ved Karl Johan. Det var mange som prøvde seg.

På skøyter

  Rett bak skøytebanen ser vi telt som hører til julemarkedet, og dit gikk vi en tur, men der var mye folk ute og kikket på hva de hadde å tilby.

Julemarked i bakgrunnen

Julemarked

Etterpå skilte vi lag og dro hver til oss etter noen koselige søndagstimer i hovedstaden. Da vi passerte Nasjonalteateret så vi det var pyntet til jul.

Julepyntet Nasjonalteater

Været er skiftende. Onsdag var det strålende sol og 6 minus. Jeg stod i telefonen og pratet med Arnhild, sikkert noe jeg skulle mase om. Hun fortalte at været var stygt den dagen. Her er strålende, sa jeg. Etterpå satt jeg ved dataen en stund, men da jeg så ut holdt jeg på å få sjokk. Været hadde snudd om på en kort stund. Jeg stod bare å måpte, men tok et bilde.

Total omskifte

  I dag er fredag 5. desember og jeg har åpnet dagens gave på adventskalenderen. Det er artig. De er oppfinnsomme de to damene som kom på denne presangen.

Gavene til nå
 
 
Søndag blir det historien om Therese.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar