onsdag 10. desember 2014

Topper og høgder, desember 2014, del 2

Høsten 2004 var vi på rundreise i Tyrkia. Da vi kom til byen Bergama, kjørte vi opp til den 300 m høge Akropolisklippen, her lå datidas Pergamon. Her oppe var fint utsyn over byen og landskapet under oss.

Akropolisklippen

Utsikt  ned til området

Sommeren 2006 fikk vi besøk fra Østlandet. Da var det naturlig å ta med gjestene ut til Runde, det berømte fuglefjellet i Herøy på Sunnmøre. For oss var det bare en halvtimes kjøretur til Runde, der gikk vi opp på fjellet og så på fugler og den ville naturen.

Henrik og kameraten Marius på Rundefjellet


 Vill og flott natur

 I oktober 2005 var vi på rundreise i  Australia. Under oppholdet i Cairns, tok vi taubane høgt over tretoppene i regnskogen. Utsikten over skogen og landskapet under oss var eventyrlig.

Over regnskogen

Landskapet langt nede

Vi var på langtidsferie på Kanariøyene i 2006, og bodde en måned på Tenerife. Det ble en del utflukter, og en dag skulle vi blant annet besøke en liten by som het Garachico. Da kjørte vi først langt opp i fjellet, der ble det pause på en kafe, og der var strålende utsikt ned til byen.

Dit ned skulle vi

 På rundturen til Litauen, Latvia og Estland i juli 2007, var vi nå kommet til Vilnius som er hovedstaden i Litauen. Her gikk vi opp i et tårn, og derfra hadde vi fin utsikt til byen.

Tårnet

 Fin by Vilnius


På turen til Roma i juni 2011 gikk vi blant annet opp Spansketrappen, 138 trinn og det var ganske travelt i solsteiken, men vi kom til toppen der vi skulle besøke Borgheseparken. På toppen her så vi nedover mot Roma.

Utsikt mot Roma

 På cruiset til de greske øyer i august 2011, besøkte vi også Santorini. Først ble vi fraktet til land med småbåter fra skipet, så red vi på esler den bratte veien opp til byen, der oppe var strålende utsikt over øyer og hav.

Vi red på esler oppover bakkene

Oppe i byen er strålende utsikt

I februar 2012 besøkte vi Dubai. En dag tok vi toget som gikk på skinner over bakken, og fikk da godt utsyn over området som kalles Palmen. Sjøl om det var litt disig grunnet en liten sandstorm, så vi der de bygger ut som en palme. Det er kjendiser, stjerner og annet rikfolk som har sommerhus her, som Beckham og Victoria for eksempel.

På Toget høgt over bakken

 Slik ser Palmen ut

På helgeturen til Paris i mai 2012 der vi bodde på Montparnasse, tok vi en dag T- banen til Montmartre og gikk masse trappetrinn for å komme opp til den mektige kirken Sacre Coeur. Herfra så vi ned mot byen.

Foran den flotte kirken
Utsikt ned mot byen


3. og siste del med dette temaet kommer i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar