torsdag 22. oktober 2015

Om Strorbritannia, del 2 oktober 2015

Det gikk mange år før neste besøk i England som er det største og mest folkerike landet i Storbritannia. England ble en samlet stat i 927. Englands flagg er et rødt Georgskors på kvit bunn. St Georg ble Englands vernehelgen i det 13. århundre. Flagget kom i bruk fra ut på 1500- tallet. Tar med flagget her også.

Englands flagg

Først ble det en helgetur til Manchester i november 2012. Artig å se igjen byen etter så mange år. Det var kommet mange nye bygg og de hadde løst blandingen av gammelt og nytt på en god måte.

Gammelt og nytt i bybildet


Det gikk mot jul, og i Manchester var de i full sving med å gjøre klart til julehandel. Mange steder var det ikke tvil om at julenissen var i ferd med å gjøre seg klar til julebesøk. Bildet under er tatt foran Rådhuset.

I Manchester 2012

 En dag var vi også på Afternoon tea. Vi satt på en plass med flott utsikt ned til gatebildet. Da jeg tok bildet, var det rett før de lekre kakene og teen ble servert.

Fin utsikt
 
I februar 2013 ble det helgebesøk til England igjen, da til hovedstaden London. Det var også mange år siden sist jeg var der. London Eye var nytt for meg, men det stødige, gamle Big Ben slo som vanlige sine malmfulle slag.

Ved Big Ben
 
Søndagsturen la vi innom Hyde Park, det var høst men nydelig vær. Vi var også opp i The Shard, høgt over bakken. Det var nytt, åpnet i 2012. Her har en strålende utsikt over London.

I Hyde Park

Utsikt til London

Neste besøk i Storbritannia ble en rundreise i Irland i juli 2013. Irland er en stat i Storbritannia. I 1948 ble det vedtatt at Irland skulle være republikk. Det irske flagget stammer fra midten på 1800 tallet.

Det irske flagget

Vi besøkte blant annet Galway en typisk irsk by. Der gikk vi rundt og så på folkelivet med  gatekunstnere og gatemusikanter i full sving i det fine sommerværet.

I Galway

Vi dro til Cliffs of Moher som ligger i den sørvestlige delen av Burren i regionen County Clare. Klippene stuper rett ned i Atlanterhavet. Et mektig syn.

Cliffs of Moher

Landskapet i Irland er grønt og fint, ikke rart Irland blir kalt for Den grønne øya. Bildet ble tatt etter vi hadde besøkt byen Tralee og kjørte i dette grønne landskapet.

Vakkert landskap

Turen ble avsluttet i hovedstaden Dublin. Vi hadde sett mye av Irland på denne åtte dagers rundturen. Et land med idylliske små irske byer og vakker natur.

I Dublin


Siste besøket i Storbritannia var i Skottland i juli 2014. Skottland er den nordligste delen av Storbritannia, samt øyene i vest og nord. På turen besøkte jeg Hebridene. I 1707 sluttet Skottland seg til kongeriket Storbritannia. Det skotske flagget er et kvitt Andreaskors på blå blått felt. Det er fra ca. 1540.

Skottlands flagg

Jeg var på en ukes rundreise i Skottland og fikk sett mye av landet. Turen startet i Glasgow så videre gjennom grønt kupert landskap, og videre til byen Inveraray.

I Glasgow

Natur i Skottland

Fra byen Inverary

Vi besøkte de indre Hebridene, og gikk blant annet i land på øya Staffa. Heldigvis blåste det ikke så mye denne dagen, vi måtte nemlig klatre opp flere ganske bratte trappetrinn for å komme til toppen.

På Staffa

Skottland er kjent for sine gamle slott, og vi så flere. Blant annet Eilean Donan Castle. Slottet er et av de mest fotograferte i Skottland. Foran slottet ser vi sekkepipeblåseren som hadde spilt i bryllupet til Madonna.

Gammelt skotsk slott

Jeg fikk sett mye av Skottland på denne rundturen som ble avsluttet i hovedstaden Edinburgh. Hvis jeg nå teller sammen besøkene i Storbritannia blir det 11 ganger, og som sagt flest besøk i England.    Turer jeg husker med glede.

I Edinburgh, Skottland
   
 
 

 
 

 
 

 
 
 

 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar