fredag 13. januar 2017

På kunstutstilling i Oslo, januar 2017

I går var to av oss fra familien på to kunstutstillinger. Begge steder åpnet dørene klokken 18.00 for nye utstillinger. Vi startet først med utstillingen på: Kunstnerforbundet.

Utenfor Kunstlokalet

Blant annet var der utstilt verk av Tore Hansen med grafikk. Han er inspirert av runeskrift. Bildet i svart og hvitt heter Vandrer, det andre heter blå skog.

Vandrer

Blå skog

Ingrid Haraldsen og Petter Buhagen hadde kalt sin utstilling: Simuleringer av.  Jeg studerte nærmere det som for meg så ut som en hånd med flere tommeltotter. Kunstverket var laget med valcromat, lim, sparkel og akrylmaling.

Bureaucrats of Experience (pinh), 2017. 


I Vindussalen hadde kunstneren Mikael Hegnar stilt ut, hans utstilling het: Mikael benspenn. Han bruker mange forskjellige teknikker i maleriene sine. Vi ser et eksempel på maleriet under.


Videre gikk vi til Blomqvist kunsthandel som lå ganske nær. Denne kunsthandelen ble etablert alt i 1870. I dag er det den eldste og mest velrennomerte formidlere av kunst og antikviteter. Munch var i sin tid en hyppig utstiller her. Her holdes også viktige og kjente auksjoner. I dag var det åpning av ny utstilling.

Utenfor Blomqvist

Her var en bred presentasjon av kunstneren Marian Heyerdahl sine skulpturer. Med stålskulpturene  reiser kunstneren spørsmål med framstillingen av relasjonene i et samfunn rundt det polerte idealet.

Pieta, 2016
( i svart polyester)
 

Jeg kjente igjen "tenkeren" av franske Rodin, en figur som stadig blir gjengitt i ymse former av andre kunstnere. Her var den i sort polyester, og en i titangull.

Googled Eyer Thinker, 2016
(Kr. 150 000)

Tenkeren i titangull
(Kr 250 000)

Fra et av utstillingsrommene


I øverste rommet stod en spesiell installasjon. Kanskje det var rommet som i denne utstillingen ble kalt Kabinett. Der stod en liten bil som er rosa, den hadde også en uvanlig innredning. Hvis du har kr 500 000 kan du kjøpe den og stille den ut hjemme.

Pimp My Ride, 2016

Fra innredningen i "bilen"


Det var to spesielle utstillinger. Personlig er jeg ikke så stor beundrer av samtidskunst, men jeg må bare beundre alle ideene som kunstnerne kommer med. Kjedelig er det i alle fall ikke. Interessant å besøke de to utstillingene.

Fra Utstillingen på Blomqvist


  
  



  




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar