torsdag 19. januar 2017

Svanesjøen, på ballett januar 2017

Jeg og yngste datteren var på ballettforestillingen Svanesjøen som ble holdt i Oslo Konserthus som ligger i Vika, det ble åpnet i 1977. Billetten til forestillingen var julegave fra henne og hennes familie. Forestillingen skulle starte kl. 19.30.

Oslo Konserthus

Musikken til Svanesjøen er skrevet av den kjente russiske komponisten Tsjajkovskij i 1877. Den mektige musikken passet ypperlig til balletten. Ballettdanserne var fra den Russiske Nasjonalballetten i Moskva, de er av de beste i verden.

Komponisten

Så startet første del av balletten. Historien som vises er basert på en gammel tysk legende om en prinsesse som heter Odette. Hun blir av en vond trollmann forvandlet til en svane på dagtid, men var menneske om natten.

Hvite svaner

En kveld møter prins Siegfried henne, han blir betatt og byr Odette på slottsball neste kveld. Men den vonde trollmannen finner ut dette og tar med seg datteren Odile til ballet. De to pikene er ganske like, men Odile er kledd i svart, Odette i hvitt. Men nå var det pause i balletten før andre avdeling.

Pause

Oppe i en av barene stod ferdig hver sitt glass hvitvin som vi hadde bestilt på forhånd. Jeg la merke til en liten pike i strutteskjørt som laget noen små piruetter i pausen, Kanskje hun drømte om å bli ballettdanser?

Alt var klart
Kommende danser?

Så startet andre del av forestillingen. Nå tar prinsen feil av de to prinsessen, og den rette som er Odette, blir ikke valgt. Danserne var utrolig flinke.

Andre del skal starte


Den vonde trollmannen
lurer i bakgrunnen


Prinsen velger feil og konsentrerer seg om trollmannens datter, dermed blir ikke forbannelsen brutt for Odette, hun må forbli svane.

Svanene

Prinsen blir svært ulykkelig da han forstår at han har valgt feil. Det er laget flere slutter på denne historien, for meg så det ut som det i denne forestillingen endte godt.

Tror det endte godt

Det ble en flott forestilling, særlig de mannlige danserne hoppet høyt og imponerte meg stort. Damene var også utrolig dyktige og yndige. En ballettforestilling jeg vil huske lenge. En meget vellykket julegave. Også under forestillingen fikk danserne applaus, men da alt var over, fikk danserne stående applaus.

Strålende forestilling
Fortjent stående applaus



 

 









 


    
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar