torsdag 5. januar 2017

Za Za Gabor, januar 2017, del 1

Mange kjendiser har gått bort i året som gikk. Av disse var Za Za Gabor, men så var hun en gammel dame. Hun  ble født i Budapest i Ungarn i 1917.

Za Za i sine glansdager

Hun var datter av en ungarsk gardeoffiser, hennes mor var skuespillerinne. Za Za hadde to søstre, Eva og Magda. Begge foreldrene var jødiske.

Som barn

Za Za debuterte på scenen i Wien bare 15 år gammel. Hun ble frøken Ungarn i 1936, og emigrerte til USA i 1941. Za Za ble først kjent som skuespillerinne. Hennes to søstre Eva og Magda ble også skuespillerinner

Søstrene som voksne

Za Za 
 
Hun hadde først små roller, men spilte i flere filmer og tv serier. I filmen Moulin Rouge spilte hun mot Mel Ferrer. Filmen er fra 1952 og handler om en engelsk forfatter som kommer til Paris for å se hva som skjer i utelivet. Så blir han svært opptatt av en av de unge damene i en av klubbene.

Filmplakaten

I 1957 spilte hun i filmen The girl in Kreml. Og i 1966 spilte hun i filmen Drop Dead Darling. Hun spilte rollen Gigi. Filmen var en komedie, Tony Curtis spilte også i filmen.

I The girl in Kreml
Fra Drop Dead Darling
I 1972 spilte hun i kommedien: Up The Front. Det handler om noen personer som under Første verdenskrig skal dra til Vestfronten og redde England.

Plakaten

I denne filmen møter de også Mata Hari. Den rollen spiller Za Za. Mata var en reell person som sies å være hollandsk, men bodde flere år i Østen. Hun kom til Paris og startet som kunstner i 1905. I Første verdenskrig ble hun beskylt for å spionere for tyskerne, og stilt for retten i Frankrike. Hun ble dømt til døden og skutt i 1917. Bildet under er den virkelige Mata Hari. Ikke fra filmen.

Mata Hari

I 1993 spilte hun stewardess i filmen: The Naked Truth. Jeg kan ta med at Za Za hadde fødenavnet Sána, men skiftet altså fornavn senere.

Stewardessen

Men det Za Za Gabor var mest kjent for var sitt glamorøse liv og alle ektemennene. Hun var gift 9 ganger, så det blir naturligvis en blogg om alle mennene. Hun var en vakker kvinne, så hun kunne sikkert plukke ut de hun ville.

En vakker kvinne

Del 2 i morgen.

  

 
  



 

 

    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar