søndag 28. mai 2017

Nesten ferdig med mai 2017

Det går litt fort i svingene nå, synes jeg. En mandag kommer, men plutselig er fredagen der og helgen går fort. Det var blitt langt ut i mai, og plutselig var sommeren der, våren var skiftende, men nå virket det som om sommeren kom på visitt før våren skikkelig er over.Torsdag som var Helgetorsdag kom tre damer på kaffe. Det var så varmt at maten måtte stå i stuen, men vi satt på balkongen og spiste. Temperaturen var mange grader over 20 i skyggen.

Maten inne

Satt på balkongen

Nå har det vært noen flotte dager, men jeg hadde foretrukket en mer vårlig overgang til sommer. Men kveldene har vært som et nytt maleri for hver kveld. Jeg fikk også nytte finværet til å plante litt i balkongkassen. Jeg valgte mest stemorsblomster denne gangen, jeg må se hvordan balkongkassen oppfører seg i regnvær.

Kolsåstoppen i kveldslys

Litt blomster

Lørdag ut på ettermiddagen ble det samling først på en uteservering ved Sentrum Scene. Mens vi satt der, var der et utdrikningslag i gang. Den vordende brudgommen var iført en enorm hatt, samt gitar. Det var tydelig at han ikke var noen gitarist, for han tok bare gitaren iblant og førte fingrene over alle strengene to ganger i slengen. Jeg lurte på når bryllupet skulle stå.

Snart brudgom
Ingen gitarist


Planen var å grille i Waldemars Hage, men nå var det spleiselag, så vi var innom en butikk og handlet, før vi ruslet langs Akerselva. Janis stoppet flere ganger for å se at alle var med.


Fin spasertur

Etter å ha passert en bru over Akerselva, var vi straks på plass på takterrassen i Waldemars Hage. Der måtte jeg beundre den flotte busken full med lilla blomster.

Ved Akerselva

Rododendron


Det skulle egentlig komme en gjest fra familien, han bor i Trondheim, men var nå i Oslo. Han ville bli forsinket, så vi startet grillingen. Vi hadde en grillsjef, men flere var klar å hjelpe til. Det ble mye god mat.

Grillsjefen 
Snart god grillmat

 Etter hvert kom gjesten fra Trondheim sammen med to venner. Nå ble det grillmat på dem også. Alle måtte beundre utsikten fra takterrassen, og været var upåklagelig, men det blåste litt da solen gikk ned, så vi gikk ned i stuen og pratet der en stund før noen av oss dro hjem. En koselig kveld  og kjekt å få hilse på Andreas.

Fin utsikt
 Avslapning
Andreas på besøk

 



 
  


  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar