torsdag 25. mai 2017

Roger More, del 1, mai 2017

Hvem kjenner ikke Roger More? Nå er han også borte. Kanskje noen kjenner ham best som James Bond. Han ble beundret av både menn og kvinner.

Sjarmøren
 Døde nå i mai, 2017

Roger More ble født i London i 1929. Hans far var politi, hans mor skuespiller. Roger studerte blant annet drama. Han tjenestegjorde i militæret under Andre verdenskrig. Han begynte etter hvert å spille i filmer.

Roger More


Han inngikk sitt første ekteskap i 1946. Det var med skøytestjernen Doorn van Steyn. Hun sies å  være en vanskelig dame, hun kunne få raserianfall. En gang kastet hun en kanne med glovarm te på ham. Naturligvis var hun sjalu. En gang han satt og spilte gitar, tok hun gitaren og smadret i hodet på ham. Hun tålte ikke at alle ville ha en bit av denne sjarmøren.

Roger og første kone

Han ble først kjent som Simon Templar i TV serien Helgenen. Det var en britisk serie fra 1962- 1996. Det var en serie basert på kriminalromanene til Leslie Charteris.

Helgenen

Roger ble kjent 

Roger More ble skilt, men giftet seg igjen i 1953 med sangerinnen Dorothy Squieres. Hun var også sjalu, for med berømmelsen til Roger, og alle kvinnene som beundret ham, var det selvsagt ikke enkelt å være hans kone. Da hun tok ham i utroskap ble det en slik scene at politiet måtte komme.

Roger og sangerinnen 

Neste TV serie han gjorde suksess var i : Gullguttene. Den gikk i 1971- 1972. Her spiller han sammen med Tony Curtis. De spiller to millionærer ute på eventyr. Her spiller Roger More rollen som Lord Brett Sinclair.

Gullguttene
 Curtis og More

Kanskje de fleste kjenner Roger More best fra James Bond filmene. Den første spilte han i 1973. Den het: Å leve og lat dø. Bondpike var Jane Seymour.

James Bond


Bondpiken Jane Seymoure


Neste James Bond film kom i 1974: Mannen med den gylne pistol. Her var Bondpikene Maud Adams og Britt Ekland.

James Bond og damene
Del 2 i morgen.
 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar