tirsdag 23. mai 2017

Søndagstur til Østensjøvannet, mai 2017

Søndag var heldigvis været fint, dermed lovet det godt for søndagsturen. Jeg dro inn til Oslo og møtte de andre nedenfor Rådhuset, derfra skulle vi ta bussen. Jeg måtte beundre trærne bortenfor Rådhuset, de stod der breddfulle av blomster.

Trær i blomst

Vakre blomster

Målet for søndagsutflukten var Østensjøvannet. Vi skulle bare gå et stykke langs vannet og tok bussen til et stopp i nærheten. Kun en kort spasertur og vi var ved vannkanten. Det første vi så var mange fugler.

Ved vannet

Østensjøvannet ligger midt i bydelen Østensjø, på baksiden av Ekeberg åsen. Stedet ligger 107m over havet. Østensjøvannet ble naturreservat i 1992.

Naturreservat
 Fint ved vannet

Vi spaserte langs vannet, solen skinte og Janis syntes det ble varmt og spaserte gjennom alle vann dammer hun passerte.

Avkjøling

Østensjøvannet er en av Norges mest rike innsjøer når det gjelder vann og sumpvegetasjon, noe som danner et yrende fugleliv. Staselige svaner, og ender var mange typer av, noen synes jeg var ekstra store.

Yrende fugleliv
 

 Svanen kom rett mot sjøkanten

Her skal være 220 fuglearter. Toppdykkere skal være karakterarten, den fugletypen er sjelden andre steder. Ved sjøen skal også være 440 plantearter.

En naturperle

Pause

Vi møtte mye folk, noen spaserte som vi, mange jogget, andre syklet. Dette er et populært område for avkobling, ikke rart i sånne naturomgivelser. Noen ender hadde gått på land og vraltet rundt på jordet ovenfor vannet.

Spasertur på land
  

På de store holmene borte i innsjøen krydde det av fugl. Det var mange typer, som nevnt er her 220 forskjellige typer fugler.

Masse fugl
Fint område

Janis kom i en liten konflikt med en svane. Svanen syntes hun kom for nær kanten og hveste sint. Janis ble dradd bort fra kanten for hun gjorde seg klar til kamp.

Liten konflikt

En siste titt på fuglelivet i Østensjøvannet før vi tok bussen tilbake, og gikk av ved Tollboden. I sentrum var yrende folkeliv i det fine været. Etter en liten pause i Oslo tok jeg buss tilbake. En tur til Østensjøvannet kan jeg anbefale.

Fra Østensjøvannet
 
Janis på uteservering

  

 



 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar