onsdag 25. september 2019

Ettermiddagstur til Oslo, september 2019

Torsdag var jeg på en liten tur inn til Oslo. Da jeg hadde ordnet med det jeg skulle, møtte jeg en fra familien. Vi ruslet en tur i byen i det fine været. På Youngstorget var en streik i sving. Det var gruppen som sykler rundt og leverer blant annet pizza. De hører til firmaet Foodora, men nå tror jeg partene er blitt enige.

Streikende på Youngstorget


Vi spaserte et stykke, så gikk vi inn et sted Janis kunne bli med. En ung dame kom straks med en skål vann Janis fikk drikke av.

Spaserte i byen
Janis fikk drikke

Etter pausen gikk vi videre, og på hjørnet til Torggata måtte jeg stoppe for å beundre et bygg som var oppusset. Bygget var satt opp i 1902 i tidens stil. På 1970- tallet dekket de over fasaden for å ha den tidens stil som jeg synes rett og slett er fæl, uten snev av sjel. Men nå er det restaurert tilbake til slik det opprinnelig var. Nå er det flott.

Bygget nå i
opprinnelig stil
   
Mye finere nå

Da vi spaserte på Karl Johan og passerte Stortinget og Grand hotell, så jeg mye politi i området. Tre politibiler stod nær Grand. Jeg visste at palestinernes sjef Abbas var på et todagers besøk i Oslo, kanskje han bodde på Grand.

Flere politibiler
Politiet følger med

Vi spaserte gjennom "Spikersuppa" og da så jeg statuen jeg nesten hadde glemt, det er en stund siden jeg gikk akkurat der den står. Statuen viser en hjort med kalv. Den ble laget av Arne Vigeland i 1958, men når statuen ble satt opp vet jeg ikke. 

Statuen i "Spikersuppa"

Det lille ærendet mitt hos en fotograf, ble en hel liten opplevelse i hovedstaden vår. Jeg så på statuen fra en annen vinkel før jeg gikk til busstoppet. 

Hjort med kalv

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar