tirsdag 17. september 2019

Reise i Usbekistan del 7, september 2019

Etter lunsj på Asia hotell, dro vi tilbake til vårt hotell for en pause, men vi skulle møtes igjen 16.30. Da alle var klar, spaserte vi til et sted vi skulle drikke te, og da vi kom fram, gikk vi inn og satte oss ved småbord. Det lignet på et privat hjem, men hele stedet var fylt med masse ting som porselen, bilder, klær og møbler, det var som å sitte i en butikk. Nå skulle vi smake på fire sorter te, på bordet stod skåler med snacks vi kunne forsyne oss av mens vi drakk te.

Her satt vi
Masse saker
på stedet
Enda mer

Av de fire sortene med te vi fikk servert, likte jeg den første best, så jeg kjøpte en pakke av den grønne teen. Den var i en liten plastikkpose i en fin, blå silkepose. Kvinnen som var sjefen og ledet det hele, fikk vi opplyst var en kjent motedesigner.  

De fire tekannene
Te- posen

Etter te- stunden skulle vi videre til en madrasa og se en oppvisning med både folkedans og moteshow. På veien dit, møtte vi søte skolejenter som gjerne ville bli med på bilder. Da vi var framme, gikk vi inn på den store gårdsplassen. Vi fant våre bord som stod nær "scenen", og vi fikk bestille forfriskninger. Ved vårt bord ble det cola, men de fleste tok et glass vin. Første innslag var folkedans.

Skolejenter
Folkedans

Det var ni mann som spilte, noen på håndtrommer, men de fleste på strengeinstrument. Nå fortsatte forestillingen med vekselvis moteframvisning og folkedans. Det var interessant å se på. Vi satt ute, men været var fint.

De 9 mennene
som spilte
Folkedans

En av modellene
Ved vårt bord

Under forestillingen ble det en trommesolo, samt et par kvinner som sang, men mest interessant var folkedansene og moteoppvisningen. En del av klærne var litt uvant stil, men mye fint. Folkedanserne skiftet til forskjellige folkedrakter.

Mote
Folkedans
Mote
Folkedans

Jeg likte forestillingen, den var dyktig tillaget og gjennomført. Her ble presentert folkedans, samt  landets siste moteklær. Av klær likte jeg best aftenkjolene som ble vist til slutt. Og aller sist kom den kjente moteskaperen, og det var sannelig te- damen. Hun fikk fortjent applaus.

Aftenkjolene
Motedesigneren

Fra forestillingen dro vi rett til middag. Restauranten var på en takterrasse, men nå skiftet været. Det ble en kjølig kveld. Det ble ikke den fine kvelden vi hadde på en annen takterrasse tidligere. Det blåste litt og gjorde det enda mer kjølig, men det hang pledd på stolene, så det gikk bra. Men det hadde vært en interessant dag. 

Kjølig kveld

Fortsettelse.
   


 


    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar