tirsdag 25. april 2023

Del 12, fortsatt i Tokyo

 Det var avreisedag, men ikke før til kvelden. Vi startet denne morgenen med å spise frokost. Dette var det fineste hotellet vi hadde bodd på, og nå kom vi til et frokostrom som jeg syntes var både flott og variert. Først måtte jeg ta en runde og ta bilder.

Se på dette


En gjest forsyner seg

En meget god frokost

Etter frokost pakket vi resten i koffertene, så sjekket vi ut av hotellet, men fikk satt bagasjen på hotellet. Vi skulle ikke reise før til kvelden, så vi hadde flere timer til rådighet i Tokyo. Først gikk vi  tur i det fine området hotellet lå. Det var mye grønne planter på de to nederste balkongene på boligblokkene, det livet opp.

Et pent strøk. Mange vi så i Japan
brukte ansiktsmaske

Fint område

 Vi tok T- bane til strøket Akihabara som er kjent for mange elektronikk-utsalg, og suvenirer knyttet til japanske tegneseriefigurer og videospill. Der er også kjent for å ha tema-kafeer der personalet er kledd som hushjelper. Da vi kom dit, så vi et helt annet type bystrøk.

Spesielt bybilde
Mye reklame
Mer reklame

Vi var inn i butikker
Gatebilde

Vi kom forbi en katte-kafé, det hadde jeg aldri sett før. Jeg var ikke inn, men så i katter nede ved et vindu, lenger oppe så jeg i en stor grå katt i en stol, sikkert en katte-stol.

Noen kvite små hoder
nede ved vinduet

En større grå i katte på kafé,
sitter sikkert katte-stol.

Her er det også kjent for å ha tema- kafeer, og så reklame om en. Dit gikk vi og ble vist til et bord. Jeg bestilte is. Ingen foto, greit. Pussig å se de gikk kledte som stuepiker. De hadde en spesiell væremåte, men artig å se. Et par foto lurte seg inn på de andres mobil. Jeg var ikke klar over det, skuflet i meg is og bilde ble intet premie- bilde. Men artig å se dette også.
 
Plakaten utenfor
Jeg bestilte is

Litt hysj- hysj. Ikke så heldig, men har 
en av pikene i uniformen, kjekt å ha


Nå var planene å ta T- bane til bydelen Minado. Vi gikk fra dette spesielle stedet, et uvant strøk, og dro videre med T-banen.

Vi drar videre 
 
Framme i Minado-distriktet, ville vi spesielt se Buddhist-tempelet Zojo-ji. The Shiba Park er bygd rundt tempelet. Ikke langt fra tempelet stod treet daværende president i USA , George H.W Bush  plantet i 1982, som minne om hans besøk i tempelet. 

Treet er stort nå

 Vi så Zojo-ji- tempelet
Vi var også inn

I parken så vi også flere samlinger med små figurer, alle figurene hadde på rød lue. Dette var minnesmerker over barn, og den røde luen symboliserte at den skulle holde dem varme.

Minner om barn
Der var flere

Også fint tillaget ned blomster

I denne parken står også Tokyo Tower som ble bygd i 1958, inspirert av Eiffeltårnet i Paris. Tokyo Tower er 332,9 meter høyt, og det nest høyeste bygget i Tokyo. 

Tokyo Tower

Vi gikk ut av parken og så oss om etter et spisested, fant et vi likte og spiste der. Etter en god lunsj var det tid å dra til hotellet og hente bagasjen og møte på flyplassen.

Vi drar fra parken

Nå en god lunsj

Så til hotellet, for neste var flyplassen.
Siste del om  hjemreisen kommer i morgen.







   
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar