søndag 30. april 2023

Litt avisbilder før vi starter på mai

 Tittelen til bildet er: En ikke så super helt. En av APs aller beste, og samtidig den mest splittende.

Tegneren så det slik


Overskriften var: Kultur-krigen er elektrisk. Videre: Bør gass-komfyren byttes ut med induksjon? Da må de rives ut FRA MINE KALDE DØDE HENDER! skrek en amerikansk kongressmann på Twitter.

Tegningen ble slik


Neste overskrift var med store bokstaver: LUFTEN GIKK UT AV SPIONBALLONGEN. SÅ DUKKET DET OPP EN NY. Litt nedenfor stod: Hva skal Kina med disse ballongene?

Bildet ved teksten

Neste tema gjaldt karakterer i skolen. Overskriften var: Et vitnemål er lite verdt hvis man ikke kan bruke det til noe. Videre stod: Det bør ikke bli et politisk mål å få resultatene i skolen tilbake til der de var for 20 år siden.

Tegneren så det slik

Neste overskrift: Dansen om Tyrkia. Videre: Erdogan gir hodebry for Nato, men vil gi minst like mye bry utenfor.

Tegningen

Overskriften var: SMILEFJES ØDELEGGER MYE. Ingressen var: Slaget mot dem er dessverre tapt for lenge siden.

Slik så tegneren det

Neste var: MED PULSKLOKKE SKAL DØDEN FORDRIVES. Vi dere stod: Småbarnsforeldre logg- fører hvor dårlig de sover. Det kan umulig være sunt.

Tegningen

Under tegningen stod: Han fikser fred på under 24 timer. Videre stod: Donald Trump har tatt fram speilet og oppdaget verdens redningsmann.

Slik ble tegningen


Overskrift: Gribb eller fredsdue? Videre: Kina kan få en diplomatisk seier av samtaler med Ukraina. Men om Ukraina trekker seg fra samtalene, er ikke så dumt for Kina heller.

Tegningen til teksten

Teksten var myntet på opptakssystemet i Oslo-skolen, og at det var på tide å kaste en skiftenøkkel inn i systemet. Videre stod: Politikere må aldri forelske seg i de systemer de selv har skapt. Lenger nede ved teksten stod: Jeg mener at status quo gjør seg bedre som band enn som politisk filosofi.

Slik så tegneren det

Neste handlet om kunstig intelligens, Der stod: Dersom den kunstige intelligensen skal være godt for noe, så må det være for å gi mennesket litt av fritiden tilbake. 

Tegningen

Overskriften var: Kampen om Afrika er i gang igjen. Videre stod: Nå skal også Norge legge planer for en ny Afrika-strategi. Det er på høy tid. Kina har for lengst startet sitt tokt.


Bildet ved teksten


Neste overskrift var: Se opp! 80-åringene kommer. Videre stod: Hvem vil bo i en kommune som ikke klarer å gjøre oppgavene sine?

Tegningen

Under tegningen stod: Russland hadde en fyllik som holdt ord. Videre: Det føltes uvirkelig da det stod på- og nesten enda mer uvirkelig nå: Jernteppet fall og Tysklands fredelige gjenforening.

Slik ble tegningen

Overskriften til neste tegning var: De misbrukte sjansers land. Videre stod: Rivalisering og ubesluttsomhet driver Sudan mot avgrunnen.

Tegningen ved teksten

Da storstreiken startet i Norge for noen uker siden, stod dette i avisen: Tomme øl-hyller er kanskje like greit. Videre: Men bare kanskje.
    Jeg kan føye til at streiken varte kun et par dager, så var alle enige.

Tegningen

Under neste tegning stod: Rødt har fått til det SV alltid har drømt om. Videre: Rødt-velgere er misfornøyde med alt annet enn Rødt.

Tegneren så det slik

Teksten til siste tegningen her handler om barnas skjerm-bruk. Overskriften var: Skjerm barna fra skjermen. Videre stod: Både foreldre og barn har skjønt at sosiale medier kan være skadelig. Men det er vanskelig å gjøre noe med det. En refererte til en som sa: La de små barn komme til meg. Noen foreslo  
alders-grensen hevet til 16 år.

Slik ble tegningen

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar