fredag 26. februar 2016

Besøk av Isabell og Philip, februar 2016

Isabell og Philip er blant de yngste i familien, og nå var de på vinterferie i Oslo hos sin tante Sara som studerer her til politi. Vi var bortreist mesteparten av tiden, men siste dagen av ferien klaffet det. Jeg dro inn til Oslo tirsdag ettermiddag, for besøket skulle være i Waldemars hage, der er nemlig hunden Janis, og henne skulle de få hilse på.

Først leke med hunden

Så ble det middag, vi serverte en meny som de fleste liker. To sorter pølser, samt brød og lompe, og pizza. Godteriet til etter maten stod klar. Isabell ville gjerne ha på lua, for det er visst fortsatt trendy.

Gjestene ved middagsbordet


Menyen falt i smak

Etter middagen skulle Isabell og Philip få se på triksene som Janis kunne. De gav kommando og Janis la seg ned, satte seg, gav labb, og hun nusset på begge kinn til den som gav kommando, før hun fikk en godbit.

Janis skal vise kunster

Til slutt ble Janis litt forvirret, for nå kom kommandoer fra både Isabell og Philip, men det gikk bra.
Til slutt opp på terrassen for å se utsikt mot hovedstaden.

Janis lurer på ordrene

Fin utsikt

Siste del av besøket skulle vi til Oslo Reptil Park som ligger i St. Olavsgate, dit tok vi taxi. Maleri utstilling er ikke noe for denne årsklassen. Parken ble åpnet i 2002, og har over 50 forskjellige arter. Der er mange ekle krypdyr, og intet ønskested for meg, men det var bare å bli med. Mange av dyrene har nettopp fått mat, under studerer Philip et beist som nyter en rotte.

Fysj og Æsj!

Så et lite utvalg av det vi så. Først en liten øglesort, en skjeggagam. Denne er lys, men fargen avhenger av jorden den lever på. Hunnen lager rede i myk sand, og kan legge 10- 25 egg, men passer ikke på verken egg eller øgleungene. Øglen hadde også fått mat, ganske store kakerlakker var inne i buret, iblant slukte den en.

En øglesort

 Der var mange slanger, en var Teppepyton. Den finnes i forskjellige landskap i landene den lever, fra sletter til elveleier, både på bakken og i trærne. Nå koset den seg med en svær rotte.

Teppepyton
    
Tarantellaene er noen uhyggelige kryp, store og lodne. De lever på bakken for eksempel i Brasil. De vokser seint, det kan ta 8 år før de er 18 cm.

Tarantella

De eneste søte skapningene som var i Reptilparken var dvergsilkeapene, de minste apene i verden. De er 136 mm, og veier 119 gram.

Eneste søte i Reptilparken

Nå skulle en dyrepasser ta ut en slange så barna kunne få klappe. Den var selvsagt ufarlig, men ekkel likevel. Isabell ville gjerne holde den. Philip var fornøyd med å få klappe den.

Tøffe Isabell

Men nå var klokken rundt 18.00 og parken skulle stenge. Barna syntes dette var spennende, det var det viktigste. Men jeg var glad for å komme ut fra stedet. Nå var det blitt mørkt, og vi spaserte til stedet der Sara skulle hente barna. Hun var på trening, en politistudent må holde seg i toppform. Nå fikk barna løpe rundt Lysfontenen på St Olavs Plass til de gikk inn i bilen til tanta. Neste morgen skulle de tilbake til pappa Andreas i Trondheim. Kjekt å være sammen med barna, og jeg tror at Isabell og Philip hadde det moro.

Ved Lysfontenen på St. Olavs Plass

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar