fredag 5. februar 2016

Slutten av januar og starten på februar, 2016

Først vil jeg fortelle om siste dagene i januar. Søndag 25. januar meldte en fra familien at hun kom på besøk til kaffe, men ingen kaker måtte serveres, nei, ikke is heller. Hva med skinke og ost  kjøpt på flyplassen i Madrid? Ja, spansk ost og skinke gikk greit. Nå hadde også en dame til meldt sin ankomst. Det endte med en hyggelig søndag ettermiddagskaffe med spansk tilbehør.

Spansk til kaffen
  
Denne siste uken i januar ble EM i handball for herrer arrangert i Polen. Våre gutter gjorde en historisk god innsats, de til og med slo et av verdens beste lag, Frankrike.

En bragd!

Så glad ble målmannen

Det norske laget gjorde en fantastisk innsats og kom til slutt på fjerdeplass. Det er et ungt lag, og vi kommer til å få mye glede av våre handballgutter i årene som kommer.

De har grunn til å juble

På slutten av den uken slapp kulden taket, og snøen begynte å synke sammen. No jeg ble lykkelig for.

Snøen på retur

Fredag 29. januar var vi flere av familien i Oslo i bursdagsselskap på etterskudd. Bursdagen var den 19. januar. Vi ble mottatt av Janis som hadde pyntet seg for anledningen. Det ble servert nydelig middag med flere retter.

Janis klar for selskap

Stephen klar ved middagsbordet


Seinere ble servert kaffe og bursdagskake bakt i huset. Bakeren kan stille i serien om norske bakere når det passer. Kaken smakte deilig. Det ble en hyggelig bursdagsfeiring.

Kaken var en suksess

Bursdagsbarnet og Janis

Lørdags kveld fikk jeg besøk av Britt-Nina til middag. Dina var på skoleball, Stephen skulle ut med kamerater og slå ut krøllene, og Hedda skulle ha hjemmefest med besøk av venninner hun hadde gått på ungdomsskolen sammen med. Dermed fikk jeg middagsgjest og noen hyggelige timer med besøk.

Gjesten i litt yngre utgave

Søndag ettermiddag var jeg en liten tur inn til Oslo. Der møtte jeg Håvard og først gikk vi til Oslo S, der kjøpte jeg togbilletter, for i helgen skal jeg i barnedåp i Trondheim. Det skal bli spennende. Før jeg dro hjem var vi innom en sportsbar, for nå spilte våre handballgutter siste kampen i EM. Huset er verneverdig, det var skysstasjon fra 1791.

Queens Pub

Puben ble etablert i 1987. Det har en helt spesiell innredning. Baren og interiøret ble hentet fra en nedlagt pub i Ipswich i England. Et interessant besøk.

Historisk sted og innredning


Mandag gikk vi over til februar som er tredje og siste vintermåned. Jeg merker at det er blitt lysere morgener, heldigvis. Det går mot lysere tider. Bildet under tok jeg torsdag, godt å se at snøen er på vei bort.

Mot lysere tider

 I går, på torsdag, fikk jeg besøk av Henrik. Studenten har noen fridager fra studiene i Warszawa og er derfor hjemme. Jeg visste han kom innom og hadde kaffen klar. Kjekt med besøk. I morgen drar jeg til Trondheim, noe jeg gleder meg til. Hva jeg opplever der skal jeg fortelle om når jeg kommer hjem.

Besøk av Henrik
  
 Neste blogg kommer tirsdag.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar