tirsdag 9. februar 2016

Helgetur til Trondheim februar 2016, del 1

Det er lenge siden sist jeg tok tog i Norge, når jeg ser bort fra flytoget. Men lørdag morgen satt jeg klar i en komfortvogn på Dovrebanen, og presis klokken 08.02 startet toget og vi var på vei. Dovrebanen er toget som går mellom Oslo og Trondheim med stopp underveis. Jeg hadde vindusplass og bord, for et lite tillegg på billetten kan en skaffe seg litt bekvemmeligheter. Bildet under er fra en komfortvogn, men vi satt to i rekken ved et bord, og to på andre siden. Enda mer behagelig.

Behagelig med tog

Grunnen til turen var at jeg skulle i barnedåp. Innbydelse var kommet i god tid, en liten prinsesse skulle døpes. Jeg har vist innbydelsen før, men her kommer den igjen.

Innbydelsen

 Det var svært korte stopp på strekningen vi kjørte, så jeg våget ikke gå av noe sted. Da vi kjørte videre fra Hamar tok jeg et bilde fra utkanten av byen.

Ved Hamar

Videre nordover så jeg det lå mer snø. Campingplassene lå nedsnødde flere stedet, det så ganske kaldt ut. Bildet under er tatt et stykke forbi Lillehammer.

Mer snø
 
Da vi kom til Vinstra, så jeg en flokk turister ute på tur. De ble kjørt i kortesje med hester og slede. Noen av dem vinket og syntes sikkert at de minst var på Nordpolen.

Fra Vinstra

6, 5 time tok togturen til Trondheim. Jeg spaserte knapt 10 minutter fra togstasjonen til hotell Scandic Nidelven der jeg sjekket inn.

Hotellet

En kort stund etter ble jeg hentet med bil, jeg skulle besøke Andreas som har kjøpt seg hus sammen med samboeren Karine, i Klæbu ca. 20 min. kjøretur utenfor Trondheim. Nå fikk jeg for første gang se dåpsbarnet live. Hun var blid som en sol.

Olivia og farfar

En søt liten prinsesse

Jeg ble vist rundt i huset og det skortet ikke på plass, mange rom. Det var gjester på besøk som skulle være med i dåpen, i kjellerstuen satt Patrik med datamaskinen.

I kjellerstuen

Oppe i stuen var Karine og Iza i full vigør på kjøkkenet, det ble etter hvert middag i spisestuen.

Fra kjøkkenet

Spisestuen

 
 
Iza og Rune


I salongen ble det etter hvert servert kaffe og muffins. Det er et fint hus, jeg ble overrasket over hvor mange rom der var. Her skal dåpsbarnet vokse opp sammen med de to større søsknene, Isabell og Philip. De var denne dagen på besøk hos farmor, de skulle ha en viktig rolle i dåpen neste dag som var søndag. Om selve dåpen skal jeg fortelle om i morgen.

I sofakroken
 
Del 2 i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar