mandag 1. februar 2016

Cruise jeg har vært på, del 7, februar 2016

I 2014 ble det et nytt cruise i Middelhavet, jeg hadde vært om lag samme rute før, men hadde ingen ting i mot å dra igjen. 26. juli reiste vi til Roma, så buss derfra til havna i Civitavecchia. Der lå cruiseskipet Celebrity Equinox, og vi gikk om bord etter vanlig prosedyre. Jeg bodde på en stor, romslig lugar med tilhørende balkong, på lugaren stod sjampanjen klar, men den fikk vente til før middagen.

Fornøyd med lugaren

 Vi satt på dekk og fulgte med på utseilingen fra Civitavecchia. Senere, før vi gikk til middag, satt noen av oss på balkongen ved lugaren og smakte på de gylne dråpene.

Vi drar fra Civitavecchia

På balkongen før middagen


Søstrene klar for middag

Søndag kom vi til Livorno. Vi tok shuttlebuss inn til byen. Livorno er en liten by, og siden det var søndag, var det stille i gatene. Men vi ruslet litt rundt før vi dro tilbake til skipet. Der ble det soling, bading og full avslapning.

I Livorno

Hedda i boblebad på soldekk


Ved middagsbordet

Skipet skulle ikke gå før vi hadde sett et fyrverkeri som skulle sendes opp i byen, derfor lå cruiseskipet ved kai og ventet. Vi satt klare på dekk og ventet. På slaget kl. 24.00 startet fyrverkeriet, og det ble litt av et show. Fantastisk flott. Dermed ble klokken over midnatt før vi seilte ut fra Livorno.

Jeg venter på rakettene

Flere som venter

Flott fyrverkeri

Mandag var vi kommet til Frankrike. Skipet lå ankret på bukten ved Villefranche. Vi ble enige om å ta lokalbuss til Nice. Jeg hadde vært på begge stedene før, men alltid kjekt å se igjen. Det var varmt og flott vær.

Spasertur i Nice

Tilbake i Villefranche ble vi fraktet med småbåt ut til skipet. Om bord ble det avslappende cruiseliv, helt til det ble gjort klar for kvelden.

I småbåten med byen i bakgrunnen


Der lå cruiseskipet

Cruiseliv

Klar for middag

Tirsdag 29. juli var vi på Korsika. Skipet lå i Ajaccio. Noen av oss tok et lite minitog for å bli fraktet rundt i byen. Vi passerte også en statue av Napoleon som er født her i byen i 1796. Vi besøkte også en minnepark over Korsikas kjente sønn, Napoleon.

Ajaccio sett fra skipet

Napoleon

Så tilbake til cruiseskipet. Her var veien kort til soldekk med alle fasiliteter. Om kvelden var middagen høydepunktet. Det var god mat og mye å velge i. Damene kom etter hvert som de var klare.

Dina klar

Hedda klar

To søstrer til klare

Onsdag morgen våknet vi opp på Sardinia. Skipet lå til kai i en liten by som heter Porto Torres. Jeg hadde vært på Sardinia før, men ikke på dette stedet. Det var ikke mye å se i den lille byen, men jeg gikk inn i en kirke, men var rask for de andre ventet. Vi gikk en runde i de få gatene og så de lave bygningene.

Fra Poro Torres

 Kirken jeg besøkte

Pause på Sardinia

Tilbake på skipet ble det forskjellige aktiviteter, blant annet gikk noen av oss trimløypen som var anlagt på et av dekkene. Om kvelden ble det oppsummering av dagen rundt middagsbordet.

Vi trimmer

Jeg venter på balkongen

Damene klar

Torsdag var vi til havs. Da ble det aktiviteter om bord og soldekket ble flittig brukt. Måltidene ble fulgt nøye, kaffen mellom lunsj og middag var viktig. Det var upåklagelig mye å velge i. Denne kvelden ble kokkene takket for god innsats.

Mye å velge i

Kokkene fikk ros

Fredag kom vi til Mallorca. Skipet lå til kai ved Palma. Etter frokost tok vi taxi inn til sentrum. Først besøkte vi den mektige katedralen, etterpå ruslet vi rundt i gamlebyen, og vi shoppet litt.

Katedralen i Palma

Fra gamlebyen, Palma


Venter på avgang fra Palma


Klar å gå til middag


Siste middagen om bord

Lørdag 2. august sjekket vi ut fra cruiseskipet i Barcelona, men reiste ikke direkte hjem. Vi leide bil og kjørte til familie som var på sommerhuset i Alicanteområdet. Enda et cruise var til ende, igjen hadde vi hatt en fin tur sammen.

Hedda på balkongen til sommerhuset


Fortsettelse i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar