onsdag 22. juni 2016

Besøk på Oscarsborg festning, del 2, juni 2016

Ved Torpedobatteriet stor utstilt en torpedo som vi studerte, da vi gikk videre kom en flokk unge, norske soldater og gjorde det samme.


Stramme karer

Det var en del ulendt terreng siste delen rundt øya, men det gikk bra. Nå tok vi en pause på kafeen som lå helt nede ved sjøen, før vi gikk over brua og til den største øya som heter Søndre Kaholmen.

Tilbake over brua

Nå spaserte vi mot hovedfortet, veien gikk opp en stigning og da så vi ned på andre bygninger. I hovedfortet er nå blant annet museum, restaurant og festsal. men historie sitter i veggene.

Andre bygninger

Fra hovedfortet

Rett etter avfyringen mot "Blücher" åpnet batteriene på Drøbaksiden også ild, dermed ble neste tyske skip, krysseren "Lutzow" beskutt fra landsiden.

Fra hovedbatteriet

9. april ble Oscarsborg festning bombet i timesvis av tyske fly. Men vi vet hvordan det gikk. Norge ble invadert og de ubedte gjestene ble her i fem år.

Fra Oscarsborg festning

Da vi skulle gå fra området kom Kielfergen stimende ut det smale sundet. Vi tok en siste titt på kanonene før vi gikk mot fergestedet.

Kielfergen passerer

Ut fra området

Vi stoppet for å se statuen av Oberst Eriksen som skrev seg inn i norsk historie da han 9. april 1940 tok saken i egne hender og gav ordre om å skyte. Slik hindret han at kongefamilien, Storting og Regjering kom seg unna. Så til båten som tok oss med tilbake til Drøbak.

Helten

Det ble et interessant besøk på Oscarsborg festning. Da anleggene var ferdige i 1853, ble den ansett som Nord- Europas mest moderne festning. Navnet fikk den etter kong Oscar I sitt besøk i 1855.

Oscarsborg festning


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar