torsdag 2. juni 2016

Om filmen: Our kind of Traitor, juni 2016

Tirsdag var jeg på kino i Sandvika. Det var et fantastisk vær med oppunder 25 grader. Det betyr at det er for varmt midt på dagen når sola er på det varmeste. Dermed umulig å være på balkongen, derfor en tur til Sandvika, pluss jeg gikk på forestillingen klokken 12.30.

Plakaten

Det er en brisk film, en triller basert på John le Carrés roman som har samme tittel. Regien er ved Susanna White som er født i Storbritannia i 1960. Hun er regissør og produsent, og har før laget dokumentarer, White har også laget dramaserier til tv, og har vunnet priser for sitt arbeid.

Susanna White
 
Et engelsk par på ferietur blir lurt inn i en russisk oligarks skumle planer, og ender opp mellom den russiske mafiaen og Britisk Secret Service. De kan etter hvert ikke stole på noen.Han er en ung professor, hun er advokat.

Paret i filmen

Professoren spilles av Ewan McGregor som er en skotsk skuespiller født i 1971 i Perth. Han er nominert både til Emmy- og Golden Globe priser. Han gjør seg godt i rollen som en ganske uskyldig engelsk professor.

Den unge professoren i filmen

 
 Hans kone, advokaten, spilles av Naomie Harris, født 1976 i London. Hun er engelsk skuespiller, og har blant annet spilt i de to James Bond- filmene: Skyfall, og i: Spectre. Hun gjør også godt sin rolle i denne filmen.

Den unge, engelske fruen

Stellan Skarsgård spiller den russiske oligarken som setter det hele i sving. Skarsgård er svensk skuespiller, født i Gøteborg i 1951. Han har spilt både i skandinaviske og amerikanske filmer, og har fått flere filmpriser.

Stellan Skarsgård

 Skarsgård synes jeg spiller meget godt den russiske oligarken. Oligark er i nyere tid en person som slår seg opp ved vennskap med politikere på høgt nivå, og skaffer seg eiendommer, virksomheter og andre privilegier, de blir ofte styrtrike. De kan også han innflytelse på politikken i det aktuelle landet.

Oligarken i filmen

Den engelske agenten som opererer i filmen spilles av Daman Lewis, født i London i 1971. Han er britisk skuespiller og produsent, og er Golden Globe nominert. Han er særlig kjent for hovedrollen i tv- serien: Homeland.

Daman Lewis

Handlingen foregår i flere land, og jeg synes det er en spennende film. Jeg ble underholdt den tiden filmen varte. Det foregår en hel del, så jeg angrer i alle fall ikke på at jeg så filmen.

Den engelske agenten i filmen

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar