mandag 13. juni 2016

Clark Gable, kongen av Hollywood. Juni 2016, del 1

Clark Gable var en av de store stjernene i Hollywood. En megastjerne som fikk tilnavnet: Kongen av Hollywood. Han var amerikansk skuespiller, født i 1901, og døde i 1960.

Clark Gable

Clark Gable er kanskje mest berømt for sin rolle i filmen: Tatt av vinden. Der spiller han Rhett Butler. Den kvinnelige hovedrollen spilte Vivien Leigh. For denne rollen ble Gable nominert til Oscar. Filmen er fra 1939.

Bilde fra filmen

Clark som Rhett Butler

Filmen: De møttes i Bombay ble spilt inn i 1941. I filmen spiller han mot Jane Russel. De er to juveltyver som møtes i India, begge på jakt etter en berømt diamant.

Filmplakaten

Fra filmen

I 1953 spiller Clark Gable inn filmen: Mogambo. Han har to vakre kvinner som medspillere. Det er Ava Gardener og Grace Kelly. Filmen foregår i Afrika og handler om en mann som bor i Kenya og livnærer seg av å fange ville dyr som han selger til sirkus og dyrehager. Det oppstår sjalusi underveis og levenet er i gang.

Fra Mogambo med
Grace Kelly

Og med Ava Gardener

Westernfilmen: Fryktløse menn, blir spilt inn i 1955. Den vakre motspilleren er denne gangen også Jane Russel. Han vasse i vakre motspillere.

Fra filmen: Fryktløse menn

Motspilleren Jane Russel



Clark Gable spilte sin siste film i 1960. Rett etter filmen var ferdig innspilt, fikk han hjerteatakk og døde. Filmen het: Uten feste. Motspiller var Marilyn Monroe, og dette ble også hennes siste film.

Fra filmen: Uten feste

Også fra filmen

Gables ekteskap trenger også egen blogg. Del 2 kommer i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar