onsdag 29. juni 2016

På kino tirsdag 28. juni 2016

I går var jeg i Sandvika på kino. Jeg så filmen: Love & Friendship. Filmen er basert på boken: Lady Susan skrevet av forfatterinnen Jane Austens (1775- 1817). Hun var kjent for sine romantiske bøker. Austin var datter til en prest, født i Hamshire i England, hadde fem brødre og 1 søster. Forfatterinnen var en gang forlovet med en rik mann, men brøt forlovelsen. Hun giftet seg aldri, det gjorde heller ikke søsteren, men de levde et aktivt liv, og flyttet senere til Bath.

Jane Austens

Regissør av filmen er Whit Stillman som er amerikansk manusforfatter, produsent og filmregissør, født i 1952. Han leste boken: Lady Susan og ble så opptatt av boken at han ville lage en film av innholdet, Austin var godt likt for sine humoristiske personskildringer.

Whit Stillman
 
Lady Susan spilles av Kate Beckinsale født i 1973 i London. Hun er skuespiller som sine foreldre, og har spilt i tv-serier og filmer.

Kate Beckinsale
    
Hennes amerikanske venninne spilles av Chlöe Sevigny født i Massachusetts i 1974. Hun er  skuespiller, moteskaper og tidligere modell. Hun ble oppdaget på gaten i New York i 1992 av en magasindirektør som tilbød henne jobb. Senere spilte hun i filmer.

Chlöe Sevigny

Bilde fra filmen

Venninnens mann spilles av Stephen Fry født i 1957 i London. Han er blant annet komiker, forfatter, og skuespiller. En allsidig kar. Han har spilt både i tv og på film.

Stephen Fry


En ung sjarmerende kar er også med i filmen. Xavier Samuel født i Hamilton Australia. Han studerte film før han ble skuespiller, og har spilt både i tv- serier og film.

Xavier Samuel

Lady Susan Vernon er nettopp blitt enkefrue og bor midlertidig hos svigerfamilien. Det er for å ta avstand fra ryktene om kurtise i de finere sirkler. Hun prøver seg også som giftekniv for datteren Frederica, og for seg selv.

Bilde fra filmen

Filmen har fått av de høgste terningkast. Det er mange fine scener fra engelske gods og herregårder, samt fine gamle interiør, samt kostymer. En god del humor i filmen. En grei underholdning. Filmen er ok, men ikke forvent noen voldsom action. Men det er en fin skildring fra den tiden.

Bilde fra filmen
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar