tirsdag 14. juni 2016

Clark Gable, kongen av Hollywood, del 2

Før jeg forteller om Gables ekteskap, må jeg nevne filmen han fikk Oscar for. Det hendte en natt. En komedie fra 1934 som handler om en rik ung dame som rømmer hjemmefra. Hun spilles av Claudette Colbert. På rømmen møter hun journalisten som vil hjelpe henne dersom han får førsterett på historien. Han er spilt av Clark Gable. Denne filmen ble svært populær, og yndlingsfilmen til mange til og med despoter som Hitler og Stalin.

Hovedrollene








Filmen fikk mange Oscar. Både for beste film, beste regissør, beste mannlige og kvinnelige hovedroller, og beste filmatisering. Dette kalles i filmverdenen: grand slam. Det er kun to filmer i ettertid som har klart det samme. Filmen Gjøkeredet fra 1975, og filmen Nattsvermeren fra 1991.

Bilde fra filmen

Så til privatlivet til den store sjarmøren og megastjernen Glark Gable. Som ung og ukjent giftet han seg med den 17 år eldre kvinnen som var manageren hans. Hun het Josephine Dillon. Hun hjalp Clark fram, men han var omgitt av vakre kvinner. Sju år etter ble de skilt.

Gables første kone

Bare noen dager etter skilsmissen giftet han seg med sosietetsdamen Maria Franklin Langham fra Texas. De var gift fram til 1939.

Andre konen
  
Men så møtte Clark Gable den vakre skuespillerinnen Carole Lombard. Han giftet seg med henne i 1939. Dessverre omkom hun i en flyulykke tre år etter. Kongen av Hollywood var knust av sorg. Venner sier at dette ekteskapet var de tre lykkeligste årene i hans liv.

Carole Lombard

Nå gikk det 10 år før Clark Gable giftet seg igjen. Hans fjerde kone het Sylvia Ashley, men det ble ingen suksess. De skilte seg tre år etter.

Fjerde kone

Femte og siste kone var Kay Williams modell og skuespiller. Han var gift med henne til han døde plutselig i 1960. Da var hun gravid, og hun fikk deres felles sønn fire måneder etter Clark døde.

Kay Williams og Gable

Clark Gable spilte i mange filmer med hver av de vakreste kvinner i Hollywood. En av de han spilte med het Loretta Young. I all hemmelighet fikk hun en datter i 1934 med Clark Gable, men det var utenfor ekteskap, dermed ble det kun få som visste om dette. Clark Gable hadde altså et hemmelig barn, pluss en sønn han aldri fikk se.

Loretta Young og datteren


Kongen av Hollywood

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar