torsdag 13. oktober 2016

Ava Gardener, en filmlegende, oktober 2016

I serien om gamle filmlegender skal i dag handle om Ava Gardener. Hun ble født i Smithfield Nord Carolina, USA i 1922. Hun fikk navnet Ava Lavinia Gardener. Hun ble etter hvert en kjent film stjerne.

Ava Gardener

Hun fikk i starten små roller, men fikk større roller senere. Hun spilte i filmen Show Boat i 1951. Filmen er basert på en musikal med samme navn. Det er et romantisk drama.

Filmplakaten

Bilde fra filmen

I 1952 spilte hun mot Gregory Peck i filmen: Sneen på Kilimanjaro. Filmen er basert på en bok av Ernest Hemingway, den har samme tittel.

Filmplakaten
 

I 1953 spilte hun i en romantisk film sammen med Clark Gable. For denne rollen ble Ava Gardener nominert til Oscar. Filmen het: Mogambo, og ble spilt inn i Afrika.


Plakaten

Bilde fra filmen

Jeg skal også ta med filmen: Syv dager i mai. Filmen er fra 1964, og hun spilte mot Burt Lancaster. Handlingen i filmen er et drama om amerikanske ledere sitt komplott som planlegger å avsette presidenten.

Filmplakaten
    

Så litt om hennes privatliv. Ava Gardener var gift tre ganger. Hun hadde sikkert mange andre affærer, hun en vakker kvinne, men her skal kun tas med ekteskapene.

En vakker stjerne

Første ektemannen var Mickey Rooney. Han var en kjent stjerne på den tiden. De var gift fra 1942 - 1943. Et kort ekteskap med andre ord.

Mickey Rooney

Sammen med Ava

I 1945 giftet Ava Gardener seg med Artie Shaw, ekteskapet varte til 1949. Shaw ble en kjent musiker og grunnla et storband i 1937 som ble et av de mest kjente swingorkester i USA. Hans største hit på den tiden var:Begin the Beguin. Kjent ble også: Lady Be Good.

Artie Shaw

Artie og Ava

Ava Gardener og Artie Shaw
 
Siste ektemannen ble Frank Sinatra. Han var den berømte sangeren som hele verden kjente til, han spilte også inn filmer. Ava Gardener og Frank Sinatra ble gift i 1951 og skilte seg i 1957.

Frank Sinatra

Ekteparet
Ava og Frank

Ava Gardener var aktiv skuespiller til 1986. Hun døde i London i 1990, 67 år gammel. Ava fikk en stjerne på Hollywood Walk og Fame i 1960. I 1999 ble hun kåret til tidenes 25. største filmlegende av Det amerikanske filminstituttet.

Ava Gardener en filmlegende




 
 
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar