onsdag 19. oktober 2016

Filmen Café Society,oktober 2016

I går var jeg på kino og så Woody Allens siste film: Café Society. Jeg ville se filmen, for jeg vet at er det Woody Allen som har skapt den, er det et kvalitetsstempel. Jeg har sett mange av hans filmer, alle likte jeg meget godt, slik også denne.

Filmskaperen

Café Society er et romantisk komediedrama. Filmen starter i Los Angeles i 1930- årenes Hollywood, et liv med fest og champagne. Dit drar Bobby for å be om jobb hos onkelen som er en kjent mann innen filmbransjen, og jobber med flere av datidens store stjerner. Hovedrollen Bobby blir i filmen spilt av Jesse Eisenberg. Han er amerikansk skuespiller, født i New York i 1983.

Jesse Eisenberg

Onkelen til Bobby, Phil, spilles av den amerikanske skuespilleren Steve Carell. Han ble født i 1962 i Massachusetts, USA. Han spiller en opptatt mann i filmen, men hjelper Bobby. 

Steve Carell

Jeg skal ikke røpe for mye av handlingen, men si at han møter onkelens sekretær, Veronica (Vonnie) som spilles av den amerikanske skuespillerinnen Kristen Stewart, født i Los Angeles i 1990. Hun har spilt i flere filmer.

Kristen Stewart

Omstendighetene gjør at Bobby drar til New York, der får han hjelp av den tvilsomme broren som driver en nattklubb. Her møter Bobby en kvinnelig gjest. Det viser seg at også hun heter Veronica. Den rollen spilles av den amerikanske skuespillerinnen Blake Linely. Hun er født i California i 1987.

Blake Linely
  
Jeg skal ikke si så mye om innholdet men vise to bilder fra filmen. Siden jeg har vært i LA og New York er det artig å kjenne igjen stedene, særlig likte jeg bildene som er tatt opp i Central Park. Det kjennetegner filmene til Woody Allen de flotte utendørsscenene fra de byene filmene blir spilt inn.
Jeg likte denne filmen meget godt, som vanlig en kvalitetsfilm av Woody Allen. 
 
  Onkelen, en opptatt mann


Bobby og Vonnie

Filmen Café Society fikk æren av å åpne årets filmfestival i Cannes. Under ser vi bilde med aktørene på den røde løperen i Cannes 2016.

Festpyntet

Filmskaperen Woody Allen er også kjent for sine sitater. Jeg skal avslutte med å ta med fire av hans sitater.

* Jeg har dårlige reflekser. En gang ble jeg overkjørt av en bil dyttet av to menn.

* Det er ikke det at jeg er redd for å dø, jeg vil bare ikke være der når det skjer.

* Jeg har aldri vært intellektuell, jeg ser bare sånn ut.

* Da mine foreldre endelig forstod jeg var kidnappet, handlet de raskt. De leide ut rommet mitt.



  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar