lørdag 1. oktober 2016

Donald Trump,presidentkandidat, 1. oktober 2016

I går skrev jeg om presidentkandidaten Hillary Clinton, i dag skal jeg skrive om motkandidaten Donald Trump.

Donald Trump

Donald Trump ble født i 1946 i Queens, New York. Trumps besteforeldre på farsiden var tyske innvandrere. Donalds far var Frederick Trump jr. Hans mor var Mary MacLeod, hun kom til USA fra Skottland i 1935. Donald Trumps far hadde blitt millionær på å bygge leilighetsblokker i New York bydelene Brooklyn, Queens, og Staten Island.

Donalds mor Mary

Hans far Frederick

Lille Donald

Utdanningen er: Han gikk først på The Kew- Forrest School, videre på New York Military Academy. Så studerte han økonomi på Fordham University i New York City, og ved Warton School i Philadelphia der han avsluttet med bachelorgrad. Da begynte også Trump å bygge seg opp på eiendomsmarkedet med å kjøpe og pusse opp hus i New York.

På New York Military
Academy 1964

I 1977 giftet han seg med Ivana som var fra datidens Tsjekkoslovakia. Hun var blant annet modell. De fikk to sønner og en datter, men ble skilt i 1992.

Donald og Ivana

Donald Trump giftet seg igjen i 1993 med Marla Maples. De fikk en datter, men paret skilte seg i 1999.

Gift med Marla

I 2005 giftet han seg med sin nåværende kone, den slovenske Melania. Det pussige er at i bryllupet deres var blant andre Hillary og Bill Clinton gjester. Melania og Donald fikk en sønn i 2006.

Brudeparet

Donald Trump er kjent for sine kjøp av skyskrapere, eller skyskrapere som han selv har fått bygd på Manhattan. Flere av dem er oppkalt etter ham. Jeg kan nevne Trump Tower på Fifth Avenue. Trump eier også blant annet hoteller og casinoer. Mange produkter er oppkalt etter Trump. Det er også hans selskap som eier produksjonen av skjønnhetskonkurranser som Miss Universe, Miss USA, og Miss Teen USA.

Trump og Melania

 Donald Trump har deltatt i mange filmer og TV- programmer. I 2004 ble han vert og produsent for NBCs realityshow: The Apprentice. Det handler om grupper som konkurrerer om jobb hos Trump.  Programmet ble svært populært, og Trump fikk godt betalt. Trumps private bolig er på Fifth  Avenue, i de tre øverste etasjene på Trump Tower. Han disponerer ca. 3000 kvadratmeter. Det er en av New Yorks dyreste boliger verdt ca. 50 millioner dollar.

Tre øverste etasjer er privatbolig


I 2007 var Donald Trump en av de best betalte TV- personer, og han ble æret med en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Nå stiller han altså som presidentkandidat for republikanerne.

Presidentkandidat

I november går amerikanerne til urnene og velger sin nye president som skal overta etter Obama. Blir det demokratenes Hillary Clinton, eller republikaneren Donald Trump. De har hatt en direktesendt debatt på TV, de skal ha to til. De er ikke særlig fintfølende mot hverandre. De bruker hard skyts. Men nå får vi la amerikanerne bestemme hvem som skal være deres president de neste fire år. De kjenner til hvor skoen trykker i USA, og hvem som blir den beste lederen. Lykke til!

Hun eller han?



 
  



   




  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar