torsdag 27. oktober 2016

Filmlegenden Katharine Hepburn, del 2, oktober 2016

Katharine Hepburn var en av de store filmlegendene, hun medvirket i svært mange filmer. Men privat var hun gift bare en gang. Da var hun bare 21 år. Men hun ble som fortalt skilt i 1934, etter det giftet hun seg aldri, men hun hadde flere lengre forhold.

Filmlegenden

Senere hadde hun et forhold med Lawrence Olivier. Han var engelsk skuespiller født i 1907 i Surrey. Han ble også en meget berømt skuespiller. De spilte også sammen i film, sist på sine eldre dager fra 1995. Filmen het: Love among the Ruins. 

Lawrence Olivier
   

Fra filmen

Katharine hadde også et forhold med John Ford. Han var amerikaner født i 1894. John Ford var blant  annet en kjent filmdirektør.

John Ford


Et annet forhold var med Howard Hughes født i 1905. han var en amerikansk entrepenør, men også en kjent filmprodusent.

Howard Hughes

Katharine og Hughes

Men Katharine Hepburn forelsket seg i Spencer Tracy som hun senere ble samboer med. Som vi har hørt spilte de i minst 9 filmer sammen. Tracy var født i Winsconsin, USA i 1900.

Spencer Tracy

Fra en film sammen

De to giftet seg aldri, men ble samboere til Spencer Tracy døde i 1967. En av grunnene sies at Tracy var katolikk, og derfor aldri skilte seg fra sin kone. Sladderen sier også at han og Katharine var begge bifile, og var i perioder tiltrukket av personer av eget kjønn. Dette hadde jeg aldri hørt før, men flere steder har jeg i det siste lest det.

Katharine og Spencer

Sladderpressen skriver også at Katharine hadde flere forhold med kvinner. Den mest kjente er nok Greta Garbo. Det skrives at det var kjent i deres kretser, men for meg er det sladder og vil ikke utdype det.

Greta Garbo

Katharine Hepburn var en filmlegende og spilte i rundt 80 filmer. Hun fikk 4 Oscar og var nominert 12 ganger. Når det gjelder Oscar vil jeg fortelle at den første Oscar- utdelingen ble holdt på hotell Roosevelt i Hollywood, i Blossom Room. Jeg må skyte inn at da jeg var i Hollywood og bodde på det hotellet, kom vi en dag i prat med en av sjefene. Han gav klarsignal til at vi fikk sett det rommet. Det var et flott rom, og for oss en stor opplevelse. Bildet er fra den tiden utdelingen var der.

Oscar en 34 cm høy forgylt figur


Blossom Room
 
Som nevnt var Katharine Hepburn samboer med Spencer Tracy til han døde i 1967. Han døde 17 dager etter at deres siste film sammen var ferdig innspilt. Den het: Gjett hvem som kommer til middag 

Samboerparet

Katharine Hepburn fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame, og ble i 1999 kåret til tidenes største filmlegende av Det amerikanske filminstituttet.

Katharine Hepburn




 




  

 



 


   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar