onsdag 4. november 2015

Besøk i Tyskland, del 2

Det ble etter hvert flere besøk i Tyskland. Men det gikk fem år før vi fulgte med på båttur, da var en av havnene Hamburg. Det var i juni 1980. Da ble det spasertur i byen og shopping, yngstemann ville helst handle på godteributikken.

I Hamburg 1980

I 1982 ble det ny tur med båt, igjen med oppdrag i Tyskland. Denne gangen var vi i havn i Harburg, en forstad til Hamburg.

Fra Harburg
  
I 1983 ble det igjen tur med Gevostar. Tyskland stod også på oppdragsplanen. Første bildet viser to unge karer på kai i Harburg. Andre bildet er fra Hamburg, da har vi pause på utekafe.

Håvard og Ingar i Harburg 1983


Pause i Hamburg

Nå ble det mange år før neste besøk i Tyskland. I 1999 ble det et minicruise en helg med Kielbåten. De av familien som kunne ble med. Da ble det en dag i Kiel, og den nyttet alle til litt shopping. På bildet under ser vi den yngste som var med.

Hedda

 I Kiel 1999

Igjen gikk det en del år før vi besøkte Tyskland. Sommeren 2005 var vi tre dager i Berlin før en ferie i Polen. Da fikk vi sett mye av hovedstaden i Tyskland. Jeg kan nevne Brandenburger Tor, Rådhuset, og Berlinerdomen.

Brandenburger Tor
  
Rådhuset

Inne i Berlinerdomen

Neste besøk var også i Berlin. I 2009 kom vi fra ferie i Stettin, og på hjemvei stoppet vi en dag i Berlin. Kjekt å spasere rundt i Berlin i det fine været uten noe spesielt program.

Fint ved kanalen

I Berlin 2009

Mitt siste besøk i Tyskland til nå var i forbindelse med en kanaltur på Rhinen høsten 2014. Turen startet i Amsterdam i Nederland, men vi besøkte også flere steder i Tyskland. Første tyske byen var Køln som er den fjerde største byen i Tyskland. Vi ble guidet rundt i byen. Bare 60 hus her i byen er over 60 år, mye av byen ble bombet i Andre verdenskrig. De tre smale husene til venstre er fra middelalderen.

Gamle hus

Kølner- domen er et fantastisk byggverk. Kirken som har verdens største fasade. Det tok 632 år å bygge den romersk- katolske katedralen. Køln er en fin by å rusle rundt i.

Kølner- domen

I Køln 2014

Vi la også til kai i den lille byen Koblenz, men det var et kveldsbesøk. Likevel fikk vi et godt inntrykk av byen for husene var fint opplyst.

Fra Koblenz

Neste tyske sted var Rudesheim. Et fint sted med vinmarker i dalene. Vi var på land og fulgte et lite minitog, da fikk vi sett nærmere på den grønne, idylliske naturen.

Idyllisk i Rudesheim
  
I Rudesheim

Siste tyske byen vi besøkte på kanalturen var Dusseldorf, byen som også ble bombet i ruiner under Andre verdenskrig, men ble bygd fort opp igjen. Vi ble guidet rundt i byen, og ruslet litt på egen hånd til slutt. På vei tilbake til båten så jeg mye folk som satt ute og koset seg i solen.

Folk var ute og koset seg


I Dusseldorf

Tyskland er et land med store, staselige byer, og med små, men idylliske mindre byer. Teller jeg sammen har jeg vært på ti besøk i Tyskland.  Særlig fikk jeg et godt inntrykk av den flotte naturen da jeg var på kanalturen i fjor høst. Jeg vil avslutte med to bilder jeg tok fra tyske trakter da vi passerte med kanalbåten.

Vakker natur i Tyskland


  Fine småbyer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar