onsdag 11. november 2015

I norsk natur, del 2, november 2015

Jeg vil vise flere bilder fra vår fantastiske norske natur. Neste bilde er tatt på Sunnmøre, et sted som heter Kjelsund i Indre Herøy, Møre og Romsdal. Her var jeg i konfirmasjonsselskap i 1991. Da kom konfirmanten ut i den fine naturen ved Kjelsund og poserte for fotografene.

Kristian

En søndag var vi på snekketur i området i både Indre og Ytre Herøy. Vi la til land på ei øy som var fraflyttet, Flåvær. Vi ruslet rundt i idyllisk terreng. Før bodde det familier her.

Fra Flåvær, juli 1993

I juli 1993 besøkte vi også Briksdalsbreen som er en brearm av Jostedalsbreen i Stryn kommune i Sogn og Fjordane. Denne breen har dessverre krympet med årene.

Briksdalsbreen 1993

Juli 1993 var en aktiv måned med utflukter. Vi dro også på fottur i Rørostraktene sammen med gode venner som også var naboer. Vi kjørte til Røros som er en kommune i Sør- Trøndelag. Det var naturskjønne omgivelser, åssidene var ofte dekket av reinlav. En dag gikk vi en 12 km lang rute til Møllmannsdalen.

Grete blant reinlav

Pause

I Røros- traktene
 
I 1994 dro vi på langtur med fritidsbåten. Da alt var klart, stima vi ut fjorden fra Tjørvåg og kurset mot Stadthavet. På bildet under har vi akkurat passert Herøybrua.

Mot nye eventyr

Det ble flere turer med fritidsbåten. I 1996 skulle vi besøke blant annet Oslo, men hovedmålet var å gå gjennom Telemarkskanalen. Det ble en flott tur i strålende vær, og unik natur langs kanalen.

Fra et sted langs Telemarkskanalen


En fin septemberdag i 1995 gikk vi på fjelltur. Først kjørte vi til Leikong som er et sted nær Tjørvåg, der gikk vi opp i fjellheimen. På toppen av et fjell kunne vi se ned til Tjørvåg.

Unik utsikt

Bildet under er tatt sommeren 1997 i samband med en sammenkomst for kolleger som ble holdt på Eggesbønes i Ytre Herøy,Sunnmøre. Men vitsen her er å se den fine naturen i bakgrunnen på bildet.

Fint på Eggesbønes

På bildet under er vi på snekketur i området ved Tjørvåg våren 2006. Som nevnt er dette området en   naturperle. Holmen vi ser på bildet er kalt for Saueholmen.

En av holmene i området

Siste del i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar