torsdag 26. november 2015

I Katakolon, på tur november 2015, del 4

Tirsdag morgen 17. november kom vi til Katakolon i Hellas. Byen ligger vest i Hellas på halvøya Peloponnes ut mot det Joniske hav. Dette var mitt tredje besøk her, men de to andre gangene dro jeg på utflukt til den historiske byen Olympia. Nå skulle vi se den lille byen, og rett etter frokost gikk vi på land. Kaia lå rett ved byen.

Ved cruiseskipet

Vi spaserte opp til strøket i fint solskinn. Byen har bare tre gater, havnegaten med kafeer helt nede ved bukten, hovedgaten med butikker og gallerier, samt gaten som fører til boligområdet.

I Katakolon

Jeg hadde lyst til å se den greskortodokse kirken og vi spaserte dit. På veien dit hilste jeg på en katt som hadde vaglet seg i et tre. I nærheten av kirken var et minnesmerke over falne i Første og Andre verdenskrig.

Kattepusen i Katakolon

Minnesmerke over falne
  
 Kirken i Katakolon var ikke så stor, men lys og fin. Vi gikk inn og jeg satte meg en liten stund og studerte innretningen med utsmykninger. Ikonostasen er en bildevegg som skiller menigheten fra det aller helligste.

Kirken
 
Ikonostasen 

Fra ene veggen

Etter kirkebesøket ruslet vi rundt i byen og så på vareutvalget. Til slutt satte vi oss på en utekafe i havnegata og hadde da god utsikt til bebyggelsen over bukta, og til cruiseskipet MSC Magnifica.

Utsikt fra havnegata

Cruiseskipet

De andre sjekket nyheter på telefonen og så at det hadde vært et jordskjelv i området der vi var, men det var på havbotnen, og vi hadde ikke merket noe. Båten skulle gå kl. 15.00 så vi gikk om bord i god tid og spiste lunsj. Senere på ettermiddagen ble det en paraplydrink som hører med på et cruise.

På cruise

Solnedgangen nærmet seg, og da stod jeg på dekk og så på det magiske lyset og fargene i horisonten over det greske farvatnet.

Solnedgang
Magisk lys og
farger           
                                     

Vi gjorde oss tidlig klar for middag, for først skulle vi se et show. Teatersalen om bord var både stor og flott. På showet deltok blant annet akrobater som var flinke.

På show

Flinke akrobater
   
Artistene takker for seg

Denne kvelden ble det gallamiddag. Vi kunne hver dag velge mellom fem retter, men vanligvis holdt det med forrett, hovedrett, og dessert. Fotografene ville gjerne ta bilder, og denne kvelden lot vi dem få lov. Nok en dag på cruiset nærmet seg slutten.

Desserten jeg valgte
    
Fra middagen

Fortsettelse i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar