tirsdag 10. november 2015

I norsk natur, del 1, november 2015

Norges natur er uten tvil en av de vakreste i verden. Norsk natur kan by på fjorder, fjell, variert og ofte vill natur. Alle de fire årstider har sin sjarm. Jeg vil vise bilder fra norsk natur, men også fortelle i hvilken sammenheng de ble tatt. Sunnmøre i Møre og Romsdal fylke der jeg er født, oppvokst og bodd størstedelen av livet, det er en perle i norsk natur, derfor åpner jeg med et bilde derfra.

Fra Tjørvåg

Neste bilde er også fra Tjørvåg der barna vokste opp i en unik natur med fjell og fjord, fine omgivelser å leke i. På bildet under sitter Britt- Nina til venstre, hun har besøk av nabobarn. Siv Olsen med sine to brødre Eldar og Ronny. Bildet er tatt rett før 70- tallet. Legg merke til naturen i bakgrunnen.

Idyllisk lekeplass

På bildet under er vi på campingtur i 1970. Vi har stoppet på Røldalsfjellet som er en fjellovergang mellom Hordaland og mot Østlandet. Her stoppet vi og plukker bær.

Fra Røldalsfjellet

 Vi var på campingtur også i 1971, da campet vi kun i Norge. Bildet er tatt i Gudbrandsdalen som er et område med grønn fin natur. Helen, Binni og Rune.

Nær Lillehammer

Neste bildet er fra 1977, da er korpset i Tjørvåg på busstur en søndag. Noen av oss foreldrene var med. Vi har tatt en pause på Ørskogfjellet som er ganske nær Ålesund. Til venstre har jeg Binni, til høgre Eldar.

Fra Ørskogfjellet

Vi kjørte Trollstigen som er en veistrekning som binder sammen Valldal på Sunnmøre med Åndalsnes og Romsdalen. En svingete og dramatisk vei. Alle var lettet da vi kom ned i god behold. Nå måtte vi ha en pause og puste ut. Først ser vi Trollstigen, på andre bildet ser vi noen av oss foreldra.

Trollstigen
  
Pause etter vi kom ned
 
De to neste bildene er fra Nord Norge, kjent for sin unike natur, men bildene er tatt da snøen lå. Jeg var med på båttur en påske på 1980- tallet, da var det fortsatt vinter i nord. I Vesterålen lå snøen i fjella i bakgrunnen.

Fra Lofoten

Fra Vesterålen

Rundefjellet i Ytre Herøy på Sunnmøre er et kjent sted. For det første er der et fuglefjell, og oppe på fjellet er utsikt til storhavet. Bildet er fra en påske ut på 1980- tallet, da ble påskegjester med til Runde.

 Område ved Runde

I Norge er de fleste innbyggerne flinke til å gå trimturer, landet byr på mange fine trimruter. Slik også på Sunnmøre. En kan lett komme seg til fjells, slik også i Tjørvåg. Eller en kan gå trimveien over det som blir kalt Skaret. På bildene under ser en to trimkamerater på tilbaketur ned fra Skaret, og det andre viser utsikten oppe fra Skaret. Første bildet er tatt påsken 1991.

Trimkamerater

Utsikt fra Skaret

Fortsettelse i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar