mandag 23. november 2015

Turen startet i Venezia, del 1, november 15

Vi startet med fly fra Gardermoen i lunsjtid, med Lufthansa og kurset mot München. Det ble en fin flytur på et par timer, og sikten ned til landskapet var ypperlig.

God utsikt

Skiftende landskap

Vi landet i München og ventet på flyplassen til neste fly skulle ta oss med til Venezia. På flyplassen var juleutstillingene klare.

Fra flyplassen i München


Vi gikk om bord i et fly fra Air Dolomiti som samarbeider med Lufthansa, så bare en times flytur til Venezia. Nå hadde vi utmerket utsikt ned til Alpene som vi fløy over.

Fra Alpene

Mektige fjell

Det var mørkt da vi kom inn til Venezia med kanalbåt. Vi fikk våre rom på hotellet, jeg hadde utsikt til kanalen fra hotellvinduet.

Kveld i Venezia

Da alt var klart, gikk vi ut for å se Venezia ved kveld. Jeg hadde vært flere ganger i Venezia, men aldri sett byen i mørket, det ble en ny opplevelse. For første gang så jeg Markuskirken opplyst.

Litt av Markuskirken

Kanalene var idylliske slik de alltid er, vi ruslet rundt og så på Markusplassen, men skulle også neste dag ut for å se byen i dagslys.

Fra en kanal
 
 
En av kirkene var åpne og vi gikk inn. Det var stille, ikke musikk, men noen få sjeler som satt i benkene. Jeg husker ikke navnet på kiren. Det var ikke Markuskirken for den var stengt.

Kirken

Inne i kirken

Vi så etter et sted å spise, og fulgte rådet vi fikk i hotellresepsjonen. Restauranten var ikke lett å finne for den lå i en bakgate, men endelig fant vi Madonna som den het.

Madonna
 
Det var en stor, fin restaurant med flere rom og hadde en spesiell atmosfære. Naturligvis spiste vi italiensk, og maten var meget god.

På Madonna

Da vi gikk ut fra Madonna så vi en lang kø som ventet på å få komme inn, altså en restaurant med godt ry, og den kan anbefales.

Madonna anbefales

Vi gikk nå mot Rialtobroen, nær den lå vårt hotell. Det var høst også i Venezia, men det gikk fint å sitte ute med varmelamper i nærheten. Her avsluttet vi vår kveld i Venezia.

Fint å sitte ute

Kveld i Venezia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar